Alle artikelen

Avonturen beleven? Webwinkel van Davidsfonds

Davidsfonds Webwinkel
Bij Davidsfonds hebben we een uitgebreid aanbod aan boeken, in samenwerking met Standaard Uitgeverij. Ga voor de standaardwerken over taal en lezen of gezondheid, of laat je meevoeren door ijzingwekkende thrillers en boeiende romans. Ook kinderen en jongeren blijven niet met hun leeshonger zitten, met de boeken van Davidsfonds Infodok, van peuters en kleuters tot jongeren. Daarnaast bieden we een selectie aan van andere imprints, waaronder Manteau, Oogappel, De Bezige Bij en Signatuur.
U bent hier:
Davidsfonds
Boeken

Schuldig over de hele lijn Hoe de witte man de ideale zondebok werd

Bruckner PascalKartonboekNederlands
€ 25,99
Op voorraad
Schuldig over de hele lijn

Beschrijving

Sinds de val van de Muur lijkt links in Europa het noorden kwijt. In het strijdperk der ideeën hebben vrijheid, gelijkheid en vooruitgang plaats geruimd voor een nieuwe drie-eenheid, geïmporteerd uit de Verenigde Staten: gender, identiteit en ras. Jarenlang werd gevochten voor het proletariaat, de derde wereld en de verworpenen der aarde. Het neofeminisme, het antiracisme en het dekolonialisme hebben dat allemaal veranderd, stelt Pascal Bruckner, en duiden alle drie dezelfde schuldige aan voor al wat er fout gaat in de wereld: de witte man. Zijn anatomie en huidskleur volstaan om hem schuldig te verklaren.

In 'Schuldig over de hele lijn' onderzoekt Pascal Bruckner hoe het zover is kunnen komen, en hoe de strijd tussen geslachten, rassen en gemeenschappen volop bezig is de plaats in te nemen van de klassenstrijd, en de strijd tegen sociale ongelijkheid helemaal weg lijkt te drukken. Het ene racisme dreigt het andere te vervangen; een wereld waarin iedereen zijn eigen, unieke identiteit gaat koesteren, en op de duur alleen nog zichzelf en mensen die heel hard op haar of hem lijken tolereert, komt steeds dichterbij.

Pascal Bruckner (Parijs, 1948) is een vooraanstaand schrijver en filosoof. Zijn werk werd onder meer bekroond met de Prix Renaudot en de Prix Médicis de l'essai. De roman 'Lunes de fiel' werd verfilmd door Roman Polanski als 'Bitter Moon'. Zijn boeken werden in meer dan dertig talen vertaald

Eigenschappen

Uitgeverij:
Davidsfonds Uitgeverij

Inhoud

Aantal bladzijden:
272

Eigenschappen

Uitvoering:
Kartonboek
Afmeting:
14 x 21,5 cm