Alle artikelen

Avonturen beleven? Webwinkel van Davidsfonds

Davidsfonds Webwinkel
Bij Davidsfonds hebben we een uitgebreid aanbod aan boeken, in samenwerking met Standaard Uitgeverij. Ga voor de standaardwerken over taal en lezen of gezondheid, of laat je meevoeren door ijzingwekkende thrillers en boeiende romans. Ook kinderen en jongeren blijven niet met hun leeshonger zitten, met de boeken van Davidsfonds Infodok, van peuters en kleuters tot jongeren. Daarnaast bieden we een selectie aan van andere imprints, waaronder Manteau, Oogappel, De Bezige Bij en Signatuur.
U bent hier:
Davidsfonds
Boeken

Ieder zijn oorlog 8 mensen, 8 verhalen, 8 oorlogen

Louisa J. PeetersKartonboekNederlands
€ 14,99
Op voorraad
Ieder zijn oorlog

Beschrijving

Een Duitse soldaat die de verveling en de weerzin aan het Franse front bevecht met de pen. Een Joods jong meisje dat van Duitsland naar het veilige Nederland verhuist, niet wetende dat ze een retourbiljet op zak heeft. Een Engelse officier-arts die gekazerneerd is in de Club Med. Een Oostenrijkse femme fatale die door haar huwelijk met een Jood verplicht wordt tot een odyssee door Europa. Een dappere Brusselse vrouw die een levenslijn uitgooit. Een Duitse tegenstander van Hitler voor wie de grond onder de voeten te heet wordt. Een Kempense ambtenaar in de Kamer van volksvertegenwoordigers die de Duitse inval in België als een bevrijding ervaart. En ten slotte mijn vader, verplicht tewerkgesteld in Duitsland om er de oorlogsindustrie draaiende te houden.

In acht verhalen van acht heel verschillende mensen, gebaseerd op egodocumenten, laat Louisa J. Peeters zien hoe ze stuk voor stuk een heel andere oorlog beleefden. Maar voor elk van hen, sommigen bekend, anderen nobele onbekenden, gooide de Tweede Wereldoorlog hun leven helemaal overhoop.

Louisa J. Peeters (Herentals, 1953) is onderwijspedagoge. Ze publiceerde eerder 'Ik zie alleen de tranen. Zinvol observeren van kleuters', 'Scholen zonder oogst. Profileren in de basisschool.', 'Stijnen helpt geen kweek. Faalangst en vrijmoedigheid bij muzische vorming' en 'Oog voor meer gelijke onderwijskansen. Een handleiding voor beginnende begeleiders.'

Eigenschappen

Uitgeverij:
Davidsfonds Uitgeverij

Inhoud

Aantal bladzijden:
104

Eigenschappen

Uitvoering:
Kartonboek
Afmeting:
14 x 21,5 cm