E-cursussen

E-cursussen

Davidsfonds Webwinkel / E-cursussen
Onze e-cursussen raadpleeg je op ieder gewenst moment en op je eigen tempo. Ze bestaan uit meerdere hoofdstukken waarin de docent aan de hand van filmpjes, tekst en afbeeldingen vertelt over het onderwerp van zijn/haar expertise. Neem gerust de tijd om de cursus te bestuderen, want de e-cursus blijft een lange tijd beschikbaar.

Academie

Stoomboot: Omdat we naar de zee stromen

Niels Boutsen
€ 25,00
Stoomboot: Omdat we naar de zee stromen

Beschrijving

Niels ‘Stoomboot’ Boutsen is 28. Hij studeerde geschiedenis, runde samen met zijn vrouw een boekenwinkel/koffiebar en maakt muziek tegen de sterren op. Net zoals de meeste jongvolwassenen van zijn leeftijd kan hij alles worden, alles zijn. Het lijkt alsof hij de tijd kan buigen.

‘Omdat we naar de zee stromen’ is een muzikale monoloog waarin Stoomboot de tijd op de hielen zit. Hij dwaalt langs plekken en personages die anders met de klok omgaan dan hij. Het gaat over zijn grootouders, die zich kreupel werkten voor de toekomst van hun (klein)kinderen. Het gaat over zijn vrouw, die zo hard ging dat ze tegen een burn-out aanliep en het gaat over de leerlingen waar Niels geschiedenisles aan gaf: hoe bestudeer je
de geschiedenis als je zelf (nog) geen geschiedenis hebt?

‘Omdat we naar de zee stromen’ is een poëtisch verhaal over drie generaties die erg verschillen en toch af en toe iets gemeen hebben. Verwacht je aan verhalende liedjes zoals alleen Stoomboot ze kan brengen en verwacht aan prachtige beelden die de brug slaan tussen wat er gezegd en verteld wordt.

Tijdens de voorstelling wordt Stoomboot bijgestaan door Wide Vercnocke, een tovertekenaar die de voorbijvliegende thema’s live met houtskool verbeeldt op gigantische constructies. Je bekijkt de voorstelling in je living.

Deze e-cursus is een concert van Stoomboot.

Foto: (c) Wide Vercnocke

Eigenschappen

Inhoud

Eigenschappen