E-cursussen

E-cursussen

Davidsfonds Webwinkel / E-cursussen
Onze e-cursussen raadpleeg je op ieder gewenst moment en op je eigen tempo. Ze bestaan uit meerdere hoofdstukken waarin de docent aan de hand van filmpjes, tekst en afbeeldingen vertelt over het onderwerp van zijn/haar expertise. Neem gerust de tijd om de cursus te bestuderen, want de e-cursus blijft een lange tijd beschikbaar.

Academie

Joskin - Gosse - Juschino: wie was Josquin des Prez? Spilfiguur bij Laus Polyphoniae

Sofie Taes
€ 15,00
Joskin - Gosse - Juschino: wie was Josquin des Prez? Spilfiguur bij Laus Polyphoniae

Beschrijving

William Shakespeare, Paul McCartney, Josquin des Prez. De grote gemene deler van dit onwaarschijnlijke trio? Genie, mythe en mysterie! Net als de bio’s van de ‘Immortal Bard’ en de Beatle, vertoont die van Josquin heel wat lacunes. Zoveel zelfs, dat sceptici tot op vandaag betwijfelen of zijn magistrale oeuvre wel aan één en dezelfde persoon kan worden toegeschreven… Wie was deze man en waarom noemt Philippe Herreweghe hem ‘de prins van de polyfonie’? Hoe is hij erin geslaagd het ingenieuze Frans-Vlaamse contrapunt een hart onder de ribben te steken?

Deze cursus zoemt in op de grootste Lage Lander uit de muziekgeschiedenis en de werken waarmee hij een frisse wind door renaissance-Europa liet waaien. Van de superhit El Grilloover de iconische Missa L’homme armé super voces musicalestot het verschroeiend mooie Miserere mei, deus, lichten sleutelcomposities de meest bijzondere staaltjes van zijn kunnen uit. Daarnaast speuren we, vanuit de schoenen van de meester, naar de schaduwen die hij in de tijd heeft geworpen. Deze meer-stemmige cursus is zowel geschikt voor polyfonie-liefhebbers die zich willen verdiepen, als voor muziekfanaten die hun eerste stappen op dit domein wagen.


Deze e-cursus kaderde in het muziekfestival Laus Polyphoniae 2021.

Eigenschappen

Inhoud

Eigenschappen