De Zomerzoektocht 2024!

duopakket klassiek familie.jpg

De Zomerzoektocht 2024!

Vanaf 21 juni ben je van harte welkom in Aarschot, Langdorp en Gelrode.

Gepubliceerd door Davidsfonds op 19 juni 2024

Binnen twee dagen geven we het startschot voor De Zomerzoektocht 2024. Afgelopen vrijdag vond het persmoment plaats in het Capucienenklooster in Aarschot. Tot en met 21 september kan je in Aarschot, Gelrode en Langdorp je speurneus loslaten! De Zoektocht-pakketten zijn te koop via onze website of in de onthaalpunten.

Tussen 21 juni en 21 september moet je in Aarschot, Langdorp en Gelrode zijn!

Iedereen die deze zomer een stukje Vlaanderen beter wil leren kennen, kan zijn ei kwijt bij de Zomerzoektocht van Davidsfonds. Verrassende vragen langs enkele lusvormige parcours laten je samen met vrienden en familie een streek in Vlaanderen met andere ogen bekijken. Deze zomer neemt de Zomerzoektocht je mee naar de historische binnenstad van Aarschot en naar het landelijke en groene Langdorp en Gelrode.

Voor ieder wat wils

Ook dit jaar kan je kiezen uit twee zoektochten. De klassieke zoektocht is er voor de zoektochter in hart en nieren die het warmer krijgt van het speurwerk dan van de zon. De familiezoektocht zorgt, zoals de naam al verklapt, voor een ontspannende en leerrijke uitstap voor het hele gezin (of vriendengroep). Een zoektocht waarbij ouders en grootouders hun kinderen en kleinkinderen op een leuke manier kunnen laten kennismaken met de streek. Dankzij de leuke weetjes en verhalen leren ze onderweg ook nog iets bij. Kortom: dé zomeractiviteit om samen te beleven!

Wie zoekt, die wint!

Wie de lussen succesvol aflegt en zo het antwoord op de vragen weet te bemachtigen, maakt kans op mooie prijzen. Er zijn onder andere een reischeque van Davidsfonds Cultuurreizen ter waarde van € 2.500, een fotoshoot, verschillende overnachtingen bij lokale etablissementen, Westmalle-pakketten en diverse cadeaubonnen te winnen. Bovendien zorgen lokale horeca en handelaars voor aantrekkelijke voordelen of extra's, exclusief voor de deelnemer van de Zomerzoektocht.

Exclusieve streekgids met bekende koppen

Als deelnemer krijg je bovenop de zoektocht nog een extra portie cultuur met een volledig nieuwe streekgids. Vijf bekende inwoners – zanger Jente Pironet (Portland), sportanker Maarten Vangramberen, schrijfster Els Beerten, weerman Bram Verbruggen en DJ en zangeres Zohra Aït-Fath – nemen je in deze gids op sleeptouw door Aarschot, Langdorp en Gelrode. Hun inspirerende anekdotes geven je vijf keer zoveel redenen om nog eens terug te keren naar deze prachtige streek.

Zoektochtpakket kopen?

Wil je graag een zoektochtpakket kopen? Ga dan snel naar deze webpagina!

Basistarieven:

  • € 29 voor een enkel deelnamepakket (1 klassieke zoektocht of familiezoektocht + 1 streekgids)
  • € 39 voor een duopakket (2 zoektochten naar keuze + 1 streekgids)

Tarieven voor Davidsfonds-leden (10% korting):

  • € 26,10 voor een enkel deelnamepakket (1 klassieke zoektocht of familiezoektocht + 1 streekgids)
  • € 35,10 voor een duopakket (2 zoektochten naar keuze + 1 streekgids)
  • € 5 extra korting via de kortingscode in Het Accent van juni (enkel geldig bij online bestelling)

Bestelprocedure

Wil je het pakket online kopen? Via onze webpagina kun je online bestellen en betalen. Je laat je bestelling thuis bezorgen voor € 2,50. Je verzendingskosten vervallen vanaf € 50.

Wil je het pakket ter plaatse kopen? Dit kan vanaf 21 juni in een van de onthaalpunten in Aarschot (Dienst Toerisme & Sportdienst Aarschot). Meer info over de locaties en openingsuren van de onthaalpunten via de website.

Meer info

Benieuwd welke lokale horeca- en handelszaken jou als zoektochter een voordeel geven? Wil je weten hoe je vlot in Aarschot geraakt? Op zoek naar de openingsuren van de onthaalpunten? Al deze info vind je terug via dezomerzoektocht.be.

Zit je toch nog met een vraag? Twijfel dan zeker niet en contacteer ons via zoektocht@davidsfonds.be.

Zomerzoektocht_014

© Jan Crab

FINAAL-campagnebeeld 2024-banner

Labels: Cultuurregio Schatlas | vensters Thema | hoofdthema Thema | subthema Kunst & Cultuur Thema | subthema Mens & Maatschappij Thema | subthema Religie & Zingeving Thema | subthema Taal Vaste organisatie-brede koepelactiviteit