Sprekers bij De oudheid in kleur

18 nov
Tongeren - Gallo-Romeins Museum

De oudheid in kleur

Ontdek hoe kleurrijk de beelden in de oudheid waren. Experten vertellen je meer over het kleurgebruik en de analyse hiervan. Een geleid bezoek aan de belevenisvolle expo in het Gallo-Romeins Museum rondt de boeiende dag af.

zaterdag 18 november 2023 van 09:45 uur tot 16:45 uur

Over de sprekers

 1. Bart Demarsin

  Bart Demarsin

  Bart Demarsin is licentiaat in de archeologie. Hij werkt als afdelingshoofd tentoonstellingen in het Gallo-Romeins Museum, waar hij mee zijn schouders zette onder spraakmakende tentoonstellingen als Sagalassos, City of Dreams (2011-2012), Gladiatoren – Helden van het Colosseum (2015-2016) en Oog in oog met de Romeinen (2021).
 2. Peter Vandenabeele

  Peter Vandenabeele

  Prof. Peter Vandenabeele is verbonden aan de Universiteit Gent (Vakgroepen Archeologie en Chemie). Hij voert archeometrisch onderzoek, waarbij hij analysemethoden inzet voor onderzoek, onder meer naar de verflagen op kunstvoorwerpen en archeologische objecten. Een belangrijke focus van zijn werk ligt op het ontwikkelen van mobiele methodes voor niet-destructieve analyse.
 3. Sam Cleymans

  Sam Cleymans

  Sam Cleymans behaalde in 2019 zijn doctoraat in de archeologie. Sindsdien doceert hij klassieke archeologie aan de eerstejaarsstudenten archeologie aan de KU Leuven. Sinds 2021 werkt Sam als wetenschappelijk medewerker voor de afdeling tentoonstellingen in het Gallo-Romeins Museum in Tongeren.

Inschrijven

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
Ledenprijs (incl. broodjesmaaltijd en rondleiding in de expo) € 63,00
Standaardprijs (incl. broodjesmaaltijd en rondleiding in de expo) € 78,00

Info: 016 31 06 70 (Davidsfonds Academie) 

Labels: Kunst & CultuurBeeldende kunstDagevenementLezing1 sessieNederlands | vaardige gebruiker C1/C2BasiscursusAcademieActiviteitOudheidBezoek met gidsCultuurregio Limburg