Over De oudheid in kleur

18 nov
Tongeren - Gallo-Romeins Museum

De oudheid in kleur

Ontdek hoe kleurrijk de beelden in de oudheid waren. Experten vertellen je meer over het kleurgebruik en de analyse hiervan. Een geleid bezoek aan de belevenisvolle expo in het Gallo-Romeins Museum rondt de boeiende dag af.

zaterdag 18 november 2023 van 09:45 uur tot 16:45 uur

Bij antieke standbeelden denken we spontaan aan kunstwerken in wit marmer. Maar dat beeld strookt niet met de realiteit: een groot deel was in brons vervaardigd en de marmeren beelden waren veelkleurig beschilderd. De belevenisvolle expo in het Gallo-Romeins Museum met tientallen reconstructies in kleur en authentieke stukken uit de oudheid mét resten van verfsporen veranderen je blik op de oudheid.

Sam Cleymans neemt je mee op een kunsthistorische tijdreis: hoe evolueerde de Griekse en Romeinse beeldhouwkunst in materiaalkeuze, vorm en beschildering. Bart Demarsin vertelt je hoe vaklui de standbeelden tot leven brachten. Hij gaat ook in op de betekenis van al die kleuren. En nadat Peter Vandenabeele een aantal beschilderde kunstwerken en de gebruikte materialen uit de oudheid analyseert, neemt een gids je mee op sleeptouw door de tentoonstelling.

I.s.m. Gallo-Romeins Museum en Davidsfonds Tongeren

Programma van De oudheid in kleur

Op zaterdag 18 november:
9:45 - 16:45 De oudheid in kleur Door Sam Cleymans, Bart Demarsin, Peter Vandenabeele

Lees meer over het programma

Inschrijven

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
Ledenprijs (incl. broodjesmaaltijd en rondleiding in de expo) € 63,00
Standaardprijs (incl. broodjesmaaltijd en rondleiding in de expo) € 78,00

Info: 016 31 06 70 (Davidsfonds Academie) 

Labels: Kunst & CultuurBeeldende kunstDagevenementLezing1 sessieNederlands | vaardige gebruiker C1/C2BasiscursusAcademieActiviteitOudheidBezoek met gidsCultuurregio Limburg