Sprekers bij For evermore. Begraafplaatsen van WOI

13 okt
Ieper - CC 't Perron, Ieper - In Flanders Fields Museum

For evermore. Begraafplaatsen van WOI

Als ultieme plaats om na te denken over oorlog en vrede zijn de militaire begraafplaatsen van de Westhoek en Noord-Frankrijk relevanter dan ooit. Ontdek hoe begraafplaatsen niet alleen als landschappelijk, architecturaal, toeristisch en historisch gegeven maar ook als ideologisch en archeologisch fenomeen een stempel drukken.

vrijdag 13 oktober 2023 van 10:00 uur tot 16:00 uur

Over de sprekers

 1. Birger Stichelbaut

  Birger Stichelbaut

  Dr. Birger Stichelbaut is als archeoloog verbonden aan de UGent Vakgroep Archeologie en het In Flanders Fields Museum. Hij is gespecialiseerd in de archeologie van 20ste -eeuwse conflicten en werkt hoofdzakelijk met niet-invasieve prospectiemethodes zoals historische luchtfoto’s.
 2. Dominiek Dendooven

  Dominiek Dendooven

  Dominiek Dendooven is dr in de geschiedenis (Universiteit Antwerpen en University of Kent) en werkt als wetenschappelijk medewerker voor het In Flanders Fields Museum. Hij maakt deel uit van het wetenschappelijk comité dat de voordracht van de begraafplaatsen van de Eerste Wereldoorlog voor de unesco werelderfgoedlijst begeleidt.
 3. Geert Bekaert

  Geert Bekaert is Area Director voor Zuid- en Centraal Europa van de Commonwealth War Graves Commission (CWGC). Hij heeft het beheer in handen van alle begraafplaatsen en monumenten van de Commonwealth van beide wereldoorlogen, voor het gebied dat de landen België, Nederland, Luxemburg, Duitsland, Oostenrijk, Polen, Estland, Letland en Litouwen omvat.
 4. Margot Melsens

  Margot Melsens

  Margot Melsens behaalde een bachelor in de geschiedenis en een master in de culturele studies aan de KU Leuven. Momenteel combineert ze haar interesses voor musea en geschiedenis in een job als wetenschappelijk medewerker in het In Flanders Fields Museum (Ieper), waar ze zich focust op de begraafplaatsen van de Eerste Wereldoorlog.

Inschrijven

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
Ledenprijs (incl. broodjesmaaltijd, geleid bezoek begraafplaats en bezoek expo) € 60,00
Standaardprijs (incl. broodjesmaaltijd, geleid bezoek begraafplaats en bezoek expo) € 75,00

Info: 016 31 06 70 (Davidsfonds Academie) 

Labels: Geschiedenis & ErfgoedMens & MaatschappijPolitiekDagevenementLezing1 sessieBasiscursusAcademieActiviteitEuropaLokaalWereldBezoek met gids