Over For evermore. Begraafplaatsen van WOI

13 okt
Ieper - CC 't Perron, Ieper - In Flanders Fields Museum

For evermore. Begraafplaatsen van WOI

Als ultieme plaats om na te denken over oorlog en vrede zijn de militaire begraafplaatsen van de Westhoek en Noord-Frankrijk relevanter dan ooit. Ontdek hoe begraafplaatsen niet alleen als landschappelijk, architecturaal, toeristisch en historisch gegeven maar ook als ideologisch en archeologisch fenomeen een stempel drukken.

vrijdag 13 oktober 2023 van 10:00 uur tot 16:00 uur

Als ultieme plaats om na te denken over oorlog en vrede zijn de militaire begraafplaatsen van de Westhoek en Noord-Frankrijk relevanter dan ooit. Op de Commonwealth begraafplaatsen wenst de Stone of Remembrance dat de naam van de slachtoffers voor eeuwig moge leven: "Their name liveth for evermore." Maar is dat wel mogelijk? Heeft herdenken geen houdbaarheidsdatum? 

For Evermore. De begraafplaatsen van de Eerste Wereldoorlog’ is de eerste grote internationale tentoonstelling over dit onderwerp. Met meer dan 200 objecten en beelden uit bijna 50 verschillende instellingen benadert de tentoonstelling de begraafplaatsen niet alleen als landschappelijk, architecturaal, toeristisch en historisch gegeven maar ook als ideologisch en archeologisch fenomeen.

Tentoonstellingsmakers, archeoloog Birger Stichelbaut, historici Margot Melsens en Dominiek Dendooven leiden de dag in. Een geleide wandeling naar een Britse begraafplaats en een bezoek aan de expo vervolledigen de dag.

VRT-journalist Tijs Mauro maakte deze reportage.

I.s.m. In Flanders Fields Museum en Davidsfonds Ieper

Programma van For evermore. Begraafplaatsen van WOI

Op vrijdag 13 oktober:
10:00 - 16:00 For evermore. Begraafplaatsen van WOI Door Dominiek Dendooven, Birger Stichelbaut, Margot Melsens, Geert Bekaert

Lees meer over het programma

Inschrijven

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
Ledenprijs (incl. broodjesmaaltijd, geleid bezoek begraafplaats en bezoek expo) € 60,00
Standaardprijs (incl. broodjesmaaltijd, geleid bezoek begraafplaats en bezoek expo) € 75,00

Info: 016 31 06 70 (Davidsfonds Academie) 

Labels: Geschiedenis & ErfgoedMens & MaatschappijPolitiekDagevenementLezing1 sessieBasiscursusAcademieActiviteitEuropaLokaalWereldBezoek met gids