Over NIEUW - Wereldconflicten in het nieuws. Het beeld van 'de oorlog'

01-17 okt
Wemmel - CC De Zandloper

NIEUW - Wereldconflicten in het nieuws. Het beeld van 'de oorlog'

Peter Verlinden geeft inzicht in hoe de massamedia internationale conflicten in beeld brengen.

Startdatum: dinsdag 1 oktober 2024

Oorlogen, burgeroorlogen, terrorisme … het is van alle tijden. Maar de oorlog in Oekraïne en de gebeurtenissen in Israël en Gaza hebben de afgelopen jaren die wereldconflicten wel heel dichtbij gebracht. Dat heeft veel te maken met de manier waarop de massamedia omgaan met internationale conflicten. Maar wat weten we eigenlijk over deze oorlogen en wat is het beeld dat de massamedia ons ervan brengen?

Peter Verlinden vertrekt van de jongste conflicten en gaat dieper in op de manier waarop de massamedia altijd maar een selectie van de werkelijkheid brengen. Welke selectie brengen ze dan, en waarom? Wie bepaalt dat? Antwoorden op deze vragen worden geïllustreerd met voorbeelden uit de praktijk van de conflictjournalistiek in de afgelopen 30 jaar.

Bij deze cursus is de voorstelling Kleine Helden inbegrepen. 

Zelfs in tijden van oorlog en chaos blijft menselijke moed, veerkracht en hoop bestaan. De gerenommeerde oorlogsjournalist Rudi Vranckx neemt je tijdens Kleine Helden mee op een ontroerende reis door 35 jaar geschiedenis, beladen met oorlog, bevrijding, verzet en uiteindelijk, hoop. Waar de kleine held boven zichzelf blijft uitstijgen en een verschil maakt.

In deze aangrijpende voorstelling vertelt Rudi Vranckx de verhalen over de heldhaftige daden van doodgewone mensen, als druppels op een hete plaat, maar van onschatbare waarde. De muzikanten Wigbert, Elsje Helewaut, Gertjan Van Hellemont en Serge Feys brengen nummers die passen bij zijn ontroerende verhalen en beelden. In Kleine Helden geeft dit gezelschap een gezicht en een stem aan gewone mensen. Een inspirerende voorstelling vol hoop (ticket t.w.v. 22 euro).

 I.s.m. Davidsfonds regio Wemmel en Grimbergen

Programma van Wereldconflicten in het nieuws. Het beeld van 'de oorlog'

Dag 1, dinsdag 1 oktober
14:00 - 16:30 Sessie 1 Door Peter Verlinden
Dag 2, dinsdag 8 oktober
14:00 - 16:30 Sessie 2 Door Peter Verlinden
Dag 3, dinsdag 15 oktober
14:00 - 16:30 Sessie 3 Door Peter Verlinden
Dag 4, donderdag 17 oktober
20:30 - 22:00 Voorstelling 'Kleine Helden' - GC De Zandloper Door Rudi Vranckx

Inschrijven

Je kunt je nog aanmelden. Kom je ook?

Ja, ik wil mezelf aanmelden

Prijzen

Ticket Prijs
Ledenprijs (ticket voorstelling 17 okt. inbegrepen) € 78,00
Standaardprijs (ticket voorstelling 17 okt. inbegrepen) € 96,00

Info: 016 31 06 70 (Davidsfonds Academie) of academie@davidsfonds.be

Labels: Mens & MaatschappijCursus4 sessiesBasiscursusAcademieActiviteitWereldVoorstelling (theater, literatuur, film,...)Cultuurregio Halle-Vilvoorde