Over Media aan de macht: oorlogsstokers of vredesduiven?

04 okt
Lommel - CC De Adelberg

Media aan de macht: oorlogsstokers of vredesduiven?

Peter Verlinden toont je de invloed van de media op internationale conflicten en gunt je een blik achter de schermen van massamedia

woensdag 4 oktober 2023 van 19:30 uur tot 22:00 uur

Oorlogen, terrorisme, politieke veldslagen … De televisiejournaals, kranten en nieuwssites berichten hier elke dag over. Maar hoe komen internationale conflicten en andere gebeurtenissen in het nieuws? Wie bepaalt wat er in de media komt? Wat is de invloed van de media op de conflicten zelf? Welke rol spelen sociale media (Facebook, Twitter, Instagram …) bij het beeld dat we van de wereld hebben? En zouden de conflicten ook de werking van de media beïnvloeden?

Peter Verlinden neemt je mee achter de schermen van de massamedia en toetst de praktijk aan het wetenschappelijk onderzoek. De werking van internationale persagentschappen en de nieuwsgaring door een omroep als de VRT vormen het vertrekpunt om te onderzoeken waarom bepaalde conflictsituaties in de wereld meer aandacht krijgen dan andere. Met de oorlog in Oekraïne, de aanslepende conflicten in het Midden-Oosten maar ook elders in de Arabische wereld zoals in Syrië, het terrorisme wereldwijd en het voortdurende geweld in Afrika blijft dit een bijzonder actueel onderwerp. Ook de manier waarop de massamedia gefunctioneerd hebben tijdens de corona-crisis zal ter sprake komen. 

Programma van cursus 'Media aan de macht'

Op woensdag 4 oktober:
19:30 - 22:00 Cursus Door Peter Verlinden

Prijzen

Deze cursus is een samenwerking van CC De Adelberg met Davidsfonds Academie. Inschrijven kan enkel rechtstreeks via deze link. 

Labels: Mens & MaatschappijPolitiekCursus1 sessieBasiscursusAcademieActiviteit