Over DAGEVENEMENT - Artesia revisited met Dirk Brossé

22 mrt
Gent - De Bijloke

DAGEVENEMENT - Artesia revisited met Dirk Brossé

Ontdek samen met Jasper Gheysen en Dirk Brossé de betekenis van en het creatieve proces achter Artesia revisited.

vrijdag 22 maart 2024 van 16:15 uur tot 21:30 uur

Dirigent en componist Dirk Brossé veroverde in de jaren negentig samen met Symfonieorkest Vlaanderen heel wat oren met Artesia; een vernieuwende, universele symfonie voor orkest, etnische instrumenten en solisten. Deze symfonie werd geboren vanuit een brandend geloof in verbinding, geschreven met de hoop op wereldvrede voor ogen. Maar wat blijft hier 30 jaar later nog van over? Dirk Brossé hercomponeerde dit meesterwerk voor een wereld die de dag van vandaag nog steeds op zoek is naar zichzelf. Kan Artesia hier verandering in brengen?

De avond begint met een interactief vraag- en antwoordgesprek waarin musicoloog Jasper Gheysen samen met Dirk Brossé op zoek gaat naar de waarheid achter Artesia en de maatschappelijke én muzikale relevantie ervan. Je krijgt de unieke kans om in gesprek te gaan met Dirk Brossé en te ontdekken welke inspiratiebronnen zijn creatieve geest hebben gevoed en hoe de muzikale magie van Artesia tot stand kwam.

Terwijl Dirk Brossé zich klaarmaakt voor het concert, gaat Jasper Gheysen in een lezing nog even dieper in op diens leven en werk. Via interessante anekdotes en nieuwe inzichten in het creatieve proces geeft Jasper je een inkijk in de ziel van de componist en dirigent.

Met dit alles ben je helemaal voorbereid om te genieten van het Symfonieorkest Vlaanderen met Artesia revisited o.l.v. Dirk Brossé.

 

I.s.m. Symfonieorkest Vlaanderen en Muziekcentrum De Bijloke

Programma van dagevenement

Op vrijdag 22 maart:
16:15 - 21:30 Artesia revisited Door Jasper Gheysen, Dirk Brossé

Lees meer over het programma

Inschrijven

Sorry, deze bijeenkomst is geannuleerd

Prijzen

Ticket Prijs
Ledenprijs (incl. concertticket 1ste rang t.w.v. € 38) € 52,00
Standaardprijs (incl. concertticket 1ste rang t.w.v. € 38) € 62,00

Info: 016 31 06 70 (Davidsfonds Academie)

Labels: Kunst & CultuurMuziekDagevenement1 sessieBasiscursusAcademieActiviteit