Over Kleurrijk Sicilië. Knooppunt in het Middellandse Zeegebied

20 feb
Genk - Stadhuis

Kleurrijk Sicilië. Knooppunt in het Middellandse Zeegebied

Marc Permeke vertelt je over de belangrijkste volkeren die hun stempel op Sicilië hebben gedrukt en waarvan de sporen tot op heden zichtbaar zijn.

dinsdag 20 februari 2024 om 14:00 uur

Sicilië - het grootste eiland van de Middellandse Zee - is een ware smeltkroes van culturen. Siculiërs, Feniciërs, Grieken, Romeinen, Byzantijnen, Arabieren, Normandiërs, Hohenstaufen en Spanjaarden; allemaal zijn ze er gepasseerd en hebben ze hun stempel gedrukt op dit eiland. In deze cursus toont Marc Permeke je de sporen die deze volkeren achtergelaten hebben en die tot op heden zichtbaar zijn.

Je leert meer over de ontwikkeling van de architectuur (van Griekse tempel tot barokke kerk) en de beeldende kunsten. Maar ook mythologische verhalen over de avonturen van goden en godinnen uit de Klassieke Oudheid komen aan bod. Verder komen historische figuren tot leven, maar ook de zeden en gewoonten van het hedendaagse Sicilië krijgen de nodige aandacht. En uiteraard mogen de culinaire lekkernijen niet ontbreken. Kortom, het wordt een inspirerende reis van 2500 jaar geschiedenis, kunst en cultuur die je zal verwonderen en inspireren.

 

I.s.m. Davidsfonds regio Genk

Programma van Kleurrijk Sicilië. Knooppunt in het Middellandse Zeegebied

Dag 1, dinsdag 20 februari
14:00 - 16:30 Sessie 1 Door Marc Permeke
Dag 2, dinsdag 5 maart
14:00 - 16:30 Sessie 2 Door Marc Permeke
Dag 3, dinsdag 19 maart
14:00 - 16:30 Sessie 3 Door Marc Permeke

Inschrijven

Sorry, deze bijeenkomst is geannuleerd

Prijzen

Ticket Prijs
Ledenprijs € 56,00
Standaardprijs € 71,00

Info: 016 31 06 70 (Davidsfonds Academie)

Labels: Geschiedenis & ErfgoedKunst & CultuurArchitectuurBeeldende kunstCursus3 sessiesBasiscursusAcademieActiviteitEuropa