Over Expeditie Egypte

09 sep

Bewonder de Egyptische collectie en verdiep je in het achterliggende verhaal met Davidsfonds Academie.

zaterdag 9 september 2023 van 10:00 uur tot 16:45 uur

De nieuwe expo verhaalt de geschiedenis van twee eeuwen fascinerende archeologische ontdekkingen in het land van de farao’s. In de negentiende eeuw leefde er in België een levendige belangstelling voor het verleden van Egypte. Koninklijke en privégiften werden bewaard in het Museum voor Kunst & Geschiedenis in Brussel. In het begin van de twintigste eeuw speelde de ambitieuze egyptoloog Jean Capart een onschatbare rol in de uitbreiding van de collectie en het wetenschappelijke onderzoek. Op een gegeven moment werd Brussel zelfs beschouwd als de wereldhoofdstad van de egyptologie. En zo behoort de uitzonderlijk rijke Egyptische verzameling van het museum tot de top van de Europese musea. 

Bewonder de objecten en verdiep je in het achterliggende verhaal met Davidsfonds Academie. Eugène Warmenbol toont aan welke vormen de Egyptologie en egyptomanie in België in de 19de en 20ste eeuw aannam. Maar hoe werden die objecten vergaard? Niet altijd op een koosjere manier, zo blijkt. Marleen Reynders vertelt meer over roverbendes en plunderaars in het Oude én recente Egypte. Een geleid bezoek door de tentoonstelling sluit de dag af.

In samenwerking met Museum Kunst & Geschiedenis en Davidsfonds Reg. Brussel

Programma van Expeditie Egypte

Op zaterdag 9 september:
10:00 - 16:45 Dagprogramma Door Marleen Reynders, Eugène Warmenbol, Athena Van der Perre

Lees meer over het programma

Inschrijven

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
Ledenprijs (Incl. onthaalkoffie, broodjeslunch en rondleiding in de expo) € 80,00
Standaardprijs (Incl. onthaalkoffie, broodjeslunch en rondleiding in de expo) € 95,00

Info: 016 31 06 70 (Davidsfonds Academie)

Labels: Geschiedenis & ErfgoedKunst & CultuurBeeldende kunstDagevenementWeekendcursusZomercursus1 sessieBasiscursusAcademieActiviteitOudheidWereldBezoek met gids