Sprekers bij De Rijmbijbel van Jacob van Maerlant

02-23 okt
Brussel - KBR MUSEUM (Concertzaal, 4de verdieping)

De Rijmbijbel van Jacob van Maerlant

Van Maerlant, de stamvader van alle Nederlandse dichters

Startdatum: maandag 2 oktober 2023

Over de sprekers

 1. Bram Caers

  Bram Caers

  Dr. Bram Caers werkt als universitair docent Middelnederlandse Letterkunde aan de Universiteit Leiden. Hij is als vrijwillig medewerker verbonden aan KBR, waar hij mee nadenkt over de invulling van het KBR Museum, specifiek vanuit de invalshoek van de Middelnederlandse literatuur. Samen met Jan Pauwels publiceerde hij het boek 'De Rijmbijbel van Jacob van Maerlant: het oudste geïllustreerde handschrift in het Nederlands'.
 2. Jan Pauwels

  Jan Pauwels

  Dr. Jan Pauwels is conservator van de afdeling handschriften en kostbare drukwerken van KBR. Hij publiceert sinds twintig jaar geregeld over de geschiedenis van het boek in de Nederlanden. Samen met Bram Caers publiceerde hij het boek 'De Rijmbijbel van Jacob van Maerlant: het oudste geïllustreerde handschrift in het Nederlands'.
 3. Lieve Watteeuw

  Lieve Watteeuw

  Prof. dr. Lieve Watteeuw studeerde restauratie en conservatie van grafisch materiaal in Gent (1989) en behaalde een doctoraat in de Kunstwetenschappen aan de KU Leuven (2008). Ze is hoofd van het Book Heritage Lab, Expertisecentrum voor Boek en Erfgoed - KU Leuven en wetenschappelijk medewerker van Illuminare, Studiecentrum voor Middeleeuwse Kunst. Ze is gespecialiseerd in onderzoek en conservatie van middeleeuwse handschriften.

Inschrijven

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
Aan ledentarief € 64,00
Standaard € 79,00

Info: 016 31 06 70 (Davidsfonds Academie)

Labels: Geschiedenis & ErfgoedKunst & CultuurLiteratuurDiversiteitCursus4 sessiesBasiscursusRolstoeltoegankelijkAcademieActiviteitMiddeleeuwenBezoek met gids