Alle artikelen

Avonturen beleven? Webwinkel van Davidsfonds

Davidsfonds Webwinkel
Bij Davidsfonds hebben we een uitgebreid aanbod aan boeken, in samenwerking met Standaard Uitgeverij. Ga voor de standaardwerken over taal en lezen of gezondheid, of laat je meevoeren door ijzingwekkende thrillers en boeiende romans. Ook kinderen en jongeren blijven niet met hun leeshonger zitten, met de boeken van Davidsfonds Infodok, van peuters en kleuters tot jongeren. Daarnaast bieden we een selectie aan van andere imprints, waaronder Manteau, Oogappel, De Bezige Bij en Signatuur.

Het verhaal van Vlaanderen - De Bourgondische vorsten (1315-1530)

De Maesschalck EdwardNederlands
€ 29,95
Op voorraad
Het verhaal van Vlaanderen - De Bourgondische vorsten (1315-1530)

Beschrijving

De Bourgondische vorsten vertelt het verhaal van de Bourgondische hertogen, die werden geboren als prinsen, leefden als vorsten en hoopten als koningen te sterven. Het verhaal wordt geschetst tegen de achtergrond van een woelige periode en heeft oog voor alle facetten van de toenmalige samenleving. Je leert over de politieke en maatschappelijke context, over de pracht en praal van het hofleven en over tal van artistieke hoogstandjes. Je maakt kennis met het dagelijks leven en komt ook meer te weten over grote, spectaculaire gebeurtenissen zoals de pest, de Honderdjarige Oorlog en de Bourgondische kruistocht. Huwelijken, begrafenissen, toernooien en moordpartijen, je beleeft alles mee alsof je erbij was.

Edward De Maesschalck (1946) is doctor in de geschiedenis. Hij werkte meer dan dertig jaar bij de VRT, eerst als programmamaker en later als programma-adviseur voor Canvas; Nu is hij fulltime auteur. Hij schreef heel wat historische boeken, telkens met frappante anekdotes en tegelijk oog voor de ruime context.

Eigenschappen

Uitgeverij:
Davidsfonds Uitgeverij

Inhoud

Aantal bladzijden:
288

Eigenschappen

Afmeting:
15 x 23 cm

Gerelateerde producten