Alle artikelen

Avonturen beleven? Webwinkel van Davidsfonds

Davidsfonds Webwinkel
Bij Davidsfonds hebben we een uitgebreid aanbod aan boeken, in samenwerking met Standaard Uitgeverij. Ga voor de standaardwerken over taal en lezen of gezondheid, of laat je meevoeren door ijzingwekkende thrillers en boeiende romans. Ook kinderen en jongeren blijven niet met hun leeshonger zitten, met de boeken van Davidsfonds Infodok, van peuters en kleuters tot jongeren. Daarnaast bieden we een selectie aan van andere imprints, waaronder Manteau, Oogappel, De Bezige Bij en Signatuur.

Coming Home - Bas Bulteel Trio

Bulteel BasNederlands
€ 22,50
Op voorraad
  • Coming Home - Bas Bulteel Trio
Coming Home - Bas Bulteel Trio

Beschrijving

Als studio- en sessiemuzikant was de Oostendse pianist Bas Bulteel reeds te zien aan de zijde van tal van bekende nationale en internationale popartiesten zoals The Supremes en The Three Degrees. Daarnaast is hij actief in jazz fusion groepen als Quartier Latin en ToutCourt en toerde hij zowat alle Vlaamse podia af met een groots Tribute to Marvin Gaye-project.

Na rijp beraad besloot hij om een sprong in de jazzvijver te maken en zijn naam op de nationale jazzkaart te zetten. Hij schreef twaalf ijzersterke composities bij elkaar, die qua feel en oorwormgehalte perfect naast de betere standards kunnen staan en besloot die te bundelen in het wondermooie debuut Coming Home.

Als motor voor zijn trio rekruteerde hij twee ervaren rotten uit de Belgische jazzscene. Bassist Bart Denolf heeft Brugse roots, maar zijn muzikale carrière bracht hem reeds op podia wereldwijd, o.a. aan de zijde van Toots Thielemans en Adamo. Bruno Castellucci drumde begin jaren ’60 al bij de Belgische gouden generatie met o.a. Bobby Jaspar, René Thomas, Jacques Pelzer, Francy Boland, … en nestelde zich in de jaren ’70 en ’80 volop in de fusionbeweging, in de groepen van o.a. Marc Moulin, Jan Akkerman of Peter Herbolzheimer.

Eigenschappen

Inhoud

Eigenschappen