Alle artikelen

Avonturen beleven? Webwinkel van Davidsfonds

Davidsfonds Webwinkel
Bij Davidsfonds hebben we een uitgebreid aanbod aan boeken, in samenwerking met Standaard Uitgeverij. Ga voor de standaardwerken over taal en lezen of gezondheid, of laat je meevoeren door ijzingwekkende thrillers en boeiende romans. Ook kinderen en jongeren blijven niet met hun leeshonger zitten, met de boeken van Davidsfonds Infodok, van peuters en kleuters tot jongeren. Daarnaast bieden we een selectie aan van andere imprints, waaronder Manteau, Oogappel, De Bezige Bij en Signatuur.

Van noten en tonen

Bossuyt IgnaceNederlands
€ 22,50
Van noten en tonen

Beschrijving

Wat is een toon, een noot, een interval? Hoe ontstaan dissonanten? Wat zijn boventonen? Hoe herken je de tonaliteit van een compositie?

Om muziek te beschrijven geraken veel muziekliefhebbers niet verder dan hoog of laag, lang of kort, luid of stil, goed of slecht. Daar maakt dit boek komaf mee. Van noten en tonen is een heldere inleiding in de gangbare begrippen uit de muziekleer. Ontdek hoe het karakter van muziek bepaald wordt en lees meer over de historische achtergrond van muzieknotatie en terminologie. Gaandeweg krijg je meer inzicht in tonen, ritme, melodie, tempo en klankkleur.

De vele voorbeelden en verwijzingen naar bekende componisten en composities maken de termen en theorie duidelijk. Compleet met een handig lexicon van ca. 700 muzikale begrippen uit het klassieke repertoire, van het gregoriaans tot nu.

Om een aantal muziektermen uit het boek te illustreren stelde Ignace Bossuyt een afspeellijst samen met muziekstukken uit het repertoire van Outhere Music. Klik hier om naar de afspeellijst te gaan. Onder het ISBN-nummer op deze pagina kunt u een document downloaden met een lijst van welk muziekstuk bij welke term hoort.

Prof. Ignace Bossuyt is bijzonder emeritus hoogleraar musicologie aan de KU Leuven. Hij is een veelgevraagd inleider voor concerten en docent bij tal van culturele organisaties.

‘Het werk vertrekt van een even eenvoudig als essentieel idee: de muziekliefhebber toegang bieden tot de basisbegrippen en terminologie rond klassieke muziek. Bossuyt pakt die basiselementen stapsgewijs in thema’s aan. Toegankelijk, helder, uitstekend gesynthetiseerd. De verwijzingen naar bekende composities leggen de band tussen termen en werkelijke muziekpraktijk.’ (Knack)

Van noten en tonen - Wegwijs in muzikale begrippen

Davidsfonds / Zachte kaft - 176 p. / 17 x 24 cm

Eigenschappen

Inhoud

Aantal bladzijden:
176

Eigenschappen

Afmeting:
17 x 24 cm