Alle artikelen

Avonturen beleven? Webwinkel van Davidsfonds

Davidsfonds Webwinkel
Bij Davidsfonds hebben we een uitgebreid aanbod aan boeken, in samenwerking met Standaard Uitgeverij. Ga voor de standaardwerken over taal en lezen of gezondheid, of laat je meevoeren door ijzingwekkende thrillers en boeiende romans. Ook kinderen en jongeren blijven niet met hun leeshonger zitten, met de boeken van Davidsfonds Infodok, van peuters en kleuters tot jongeren. Daarnaast bieden we een selectie aan van andere imprints, waaronder Manteau, Oogappel, De Bezige Bij en Signatuur.

Bepakt en gezakt

Stafford EdNederlands
€ 39,99
Op voorraad
Bepakt en gezakt

Beschrijving

In dit meeslepende boek vertelt avonturier Ed Stafford het verhaal van 25 expedities aan de hand van de uitrusting van de ontdekkingsreizigers.

De auteur toont aan dat het materiaal dat ze meevoerden (op hun rug, per boot, jeep of vliegtuig …) kon bepalen of hun expeditie een goede of slechte afloop kende. Er komen verhalen van bekende en minder bekende ontdekkingsreizigers aan bod, zoals Roald Amundsen, Amelia Earhart en Nellie Bly. Je komt te weten waarom Scott het onderspit moest delven voor Amundsen in de race naar de Zuidpool, of hoe de uitrusting van een bergbeklimmer van de Mount Everest geëvolueerd is sinds Hillary’s eerste beklimming.

De verhalen worden verlucht met zorgvuldig gekozen foto’s en illustraties. De tekeningen zijn gemaakt op schaal, zodat je in één oogopslag kunt zien hoeveel impact elk item op een bepaalde reis had. Leer hoe sommige objecten een leven hebben gered en hoe andere voor comfort of vermaak zorgden. Elk zorgvuldig gekozen voorwerp speelde een rol tijdens de ambitieuze en gevaarlijke missies om iets meer over onze wereld te weten te komen.

“De prachtige tekeningen en foto’s, ter ondersteuning van de boeiende en met passie geschreven teksten, maken deze publicatie een mooi bezit, zowel om op je gemak door te bladeren als om van begin tot eind aandachtig te lezen.” - Kevin Prenger op Historiek.net

Ed Stafford (1975) is een voormalige kapitein in het Britse leger die als eerste de volledige lengte van de Amazone heeft afgewandeld. Die lange, gevaarlijke reis, die hem een vermelding opleverde in het Guinness Book of Records, is later gedocumenteerd op Discovery Channel. Intussen presenteert hij meerdere survivalreeksen op dezelfde zender.

Bepakt en gezakt - 25 ontdekkingsreizen van vroeger en nu

Davidsfonds / Harde kaft - 240 p. / 25 x 27,5 cm

Eigenschappen

Inhoud

Aantal bladzijden:
240

Eigenschappen

Afmeting:
25 x 27,5 cm