Alle artikelen

Avonturen beleven? Webwinkel van Davidsfonds

Davidsfonds Webwinkel
Bij Davidsfonds hebben we een uitgebreid aanbod aan boeken, in samenwerking met Standaard Uitgeverij. Ga voor de standaardwerken over taal en lezen of gezondheid, of laat je meevoeren door ijzingwekkende thrillers en boeiende romans. Ook kinderen en jongeren blijven niet met hun leeshonger zitten, met de boeken van Davidsfonds Infodok, van peuters en kleuters tot jongeren. Daarnaast bieden we een selectie aan van andere imprints, waaronder Manteau, Oogappel, De Bezige Bij en Signatuur.

Op weg naar de hemel

Jongen LudoNederlands
€ 24,95
Op voorraad
Op weg naar de hemel

Beschrijving

Wanneer ontstond de kosmos? Zo’n 13,8 miljard jaar geleden is ons antwoord vandaag. Voor de middeleeuwse mens was dit een vraag die er niet toe deed. De mens was immers 5199 jaar voor de geboorte van Christus geschapen, en wel op 25 maart, op een vrijdag. In de Middeleeuwen zag men de geschiedenis als een doorlopende lijn van de Schepping tot de Jongste Dag, waarop het Laatste Oordeel zou plaatsvinden.

Op weg naar de hemel duikt in middeleeuwse kronieken, devotionele teksten en hoofse ridderromans, veelal geschreven in het Middelnederlands, voor en in opdracht van de elite van toen. De geselecteerde tekstfragmenten geflankeerd door een toegankelijke duiding, zijn in modern en zwierig Nederlands vertaald. Elk van de 33 hoofdstukken 33 is de leeftijd waarop Christus is gestorven aan het kruis is een puzzelstuk om de veelkleurige middeleeuwse denkwereld zichtbaar te maken.

Martine Meuwese, docente en onderzoekster Middeleeuwse kunstgeschiedenis aan de Universiteit Utrecht, zocht de prachtige afbeeldingen bijeen. Ze laat ons de rijke vaak onbekende schatkamer van de middeleeuwse miniatuurkunst ontdekken.

Ludo Jongen is mediëvist. Hij was als docent Middelnederlandse letterkunde verbonden aan de Universiteit Leiden.

Op weg naar de hemel

Sterck & De Vreese / Harde kaft - 256 p. / 17 x 23 cm

Eigenschappen

Inhoud

Aantal bladzijden:
256

Eigenschappen

Afmeting:
17 x 23 cm