Alle artikelen

Avonturen beleven? Webwinkel van Davidsfonds

Davidsfonds Webwinkel
Bij Davidsfonds hebben we een uitgebreid aanbod aan boeken, in samenwerking met Standaard Uitgeverij. Ga voor de standaardwerken over taal en lezen of gezondheid, of laat je meevoeren door ijzingwekkende thrillers en boeiende romans. Ook kinderen en jongeren blijven niet met hun leeshonger zitten, met de boeken van Davidsfonds Infodok, van peuters en kleuters tot jongeren. Daarnaast bieden we een selectie aan van andere imprints, waaronder Manteau, Oogappel, De Bezige Bij en Signatuur.

Vlaamse jongens, Duits front

Trigg Jonathan, Massart RudiNederlands
€ 32,99
Op voorraad
Vlaamse jongens, Duits front

Beschrijving

Tijdens de Tweede Wereldoorlog sloten honderden Vlaamse jongens zich aan bij het Duitse leger, in het teken van de strijd tegen het goddeloze communisme. Velen van hen sneuvelden aan het Russische front. Zij die het overleefden deden er meestal het zwijgen toe. Jarenlang leek het erop dat er amper beeldmateriaal bestond over de Vlaamse soldaten aan het Oostfront. Jonathan Trigg en Rudi Massart gingen op zoek naar foto’s en memorabilia van de Vlaamse Oostfronters. Vlaamse jongens, Duits front bevat het resultaat van die jarenlange zoektocht. Het leverde een unieke en spectaculaire verzameling nooit vertoond beeldmateriaal op dat voor het eerst de Vlaamse strijd aan het Oostfront vanaf de eerste rij laat zien, als het ware door soldatenogen.

Jonathan Trigg, een voormalig Brits legerkapitein, bouwde een grote reputatie op als militair historicus. Eerder publiceerde hij onder meer de bestsellers Oostfronters (2014) en Het testament van de Waffen-SS (2017). Met publicist Rudi Massart ging hij in de archieven van voormalige Oostfronters en hun familie op zoek naar beeldmateriaal, met een focus op de Russische veldtocht van de Vlaamse Waffen-SS’ers.

Vlaamse jongens, Duits front - De strijd aan het Oostfront in beeld

Davidsfonds / Zachte kaft - 176 p. / 21 x 29,7 cm

Eigenschappen

Uitgeverij:
Davidsfonds Uitgeverij

Inhoud

Aantal bladzijden:
176

Eigenschappen

Afmeting:
21 x 29,7 cm