Alle artikelen

Avonturen beleven? Webwinkel van Davidsfonds

Davidsfonds Webwinkel
Bij Davidsfonds hebben we een uitgebreid aanbod aan boeken, in samenwerking met Standaard Uitgeverij. Ga voor de standaardwerken over taal en lezen of gezondheid, of laat je meevoeren door ijzingwekkende thrillers en boeiende romans. Ook kinderen en jongeren blijven niet met hun leeshonger zitten, met de boeken van Davidsfonds Infodok, van peuters en kleuters tot jongeren. Daarnaast bieden we een selectie aan van andere imprints, waaronder Manteau, Oogappel, De Bezige Bij en Signatuur.

Sint-Petersburg

Waegemans EmmanuelNederlands
€ 25,99
Op voorraad
Sint-Petersburg

Beschrijving

Wat bezielde de Russische tsaar Peter I (1672-1725) om aan de rand van het land, ver weg van het kloppende hart van Rusland en de oude hoofdstad Moskou, in een nog maar pas op de Zweden veroverd moerasgebied een stad uit de grond te stampen? Zonder verbindingswegen, zonder infrastructuur, zonder bouwmateriaal en zonder voedsel. Letterlijk uit het niets. Voor tijdgenoten leek het een waanzinnige onderneming, maar het plan slaagde. In minder dan een eeuw verrees ver weg van het oude Moskou een nieuwe hoofdstad, een nieuw imperium binnen het rijk, een stad die als voorbeeld moest dienen voor de rest van het land.

Is Peter de Grote geslaagd in zijn opzet om een paradijs op te trekken, en zijn zijn opvolgers hem waardig gebleken? Dit boek schetst de eerste honderd jaar van de stad Sint-Petersburg, de droomstad van Peter de Grote.

Sint-Petersburg - De droomstad van de tsaar

Davidsfonds / Zachte kaft - 200 p. / 17 x 24 cm

Eigenschappen

Inhoud

Aantal bladzijden:
200

Eigenschappen

Afmeting:
17 x 24 cm