Alle artikelen

Avonturen beleven? Webwinkel van Davidsfonds

Davidsfonds Webwinkel
Bij Davidsfonds hebben we een uitgebreid aanbod aan boeken, in samenwerking met Standaard Uitgeverij. Ga voor de standaardwerken over taal en lezen of gezondheid, of laat je meevoeren door ijzingwekkende thrillers en boeiende romans. Ook kinderen en jongeren blijven niet met hun leeshonger zitten, met de boeken van Davidsfonds Infodok, van peuters en kleuters tot jongeren. Daarnaast bieden we een selectie aan van andere imprints, waaronder Manteau, Oogappel, De Bezige Bij en Signatuur.

De verborgen geschiedenis van Vlaanderen

Vandervelden JosKartonboekNederlands
€ 27,99
De verborgen geschiedenis van Vlaanderen

Beschrijving

Grote historische gebeurtenissen gebeuren niet alleen. Ze gebeuren ook altijd ergens. Op een bepaald moment op een bepaalde plaats. Ze vinden plaats.

De verborgen geschiedenis van Vlaanderen neemt je mee naar plaatsen waar geschiedenis werd geschreven. Plaatsen waar revoluties plaatsvonden, bloed is gevloeid, heldendaden zijn verricht, massa's samenstroomden, uitvindingen verbluften of sociale omwentelingen gebeurden. Steeds gaat het om plaatsen waarvan mensen vandaag niet meer beseffen wat er zich ooit allemaal heeft afgespeeld. Plaatsen waar het verleden niet meer aanwezig lijkt te zijn, en voorbijgangers niet vermoeden dat ze letterlijk over de geschiedenis van hun land lopen.

Jos Vandervelden legt die verborgen geschiedenis van Vlaanderen op de dissectietafel in vijftig fascinerende verhalen. Hij loodst je mee langs plekken waar je anders achteloos aan de geschiedenis voorbij zou lopen - langs de grote steden, en van Lommel tot Damme. Tien eeuwen Vlaamse geschiedenis brengt hij op een onverwachte manier tot leven. Hij spitst zich toe op bloedige, bruisende, baanbrekende, verdwenen en dodelijke plekken.

Het boek is geïllustreerd met vaak uniek historisch archiefmateriaal én met exclusieve foto's van Alexander Dumarey. De fotograaf laat zien hoe het verleden doorwerkt in het heden of net niet.

Jos Vandervelden is programmamaker en eindredacteur bij VRT NWS. Naast de harde actualiteit is hij geboeid door geschiedenis, kunst en het bonte Vlaamse landschap.
Alexander Dumarey, fotograaf en fotojournalist bij VRT NWS, maakte de beelden van de plekken zoals ze er vandaag bij liggen.

Eigenschappen

Uitgeverij:
Davidsfonds Uitgeverij

Inhoud

Aantal bladzijden:
224

Eigenschappen

Uitvoering:
Kartonboek
Afmeting:
17 x 22 cm

Gerelateerde producten