Alle artikelen

Avonturen beleven? Webwinkel van Davidsfonds

Davidsfonds Webwinkel
Bij Davidsfonds hebben we een uitgebreid aanbod aan boeken, in samenwerking met Standaard Uitgeverij. Ga voor de standaardwerken over taal en lezen of gezondheid, of laat je meevoeren door ijzingwekkende thrillers en boeiende romans. Ook kinderen en jongeren blijven niet met hun leeshonger zitten, met de boeken van Davidsfonds Infodok, van peuters en kleuters tot jongeren. Daarnaast bieden we een selectie aan van andere imprints, waaronder Manteau, Oogappel, De Bezige Bij en Signatuur.
U bent hier:
Davidsfonds
Boeken

Echo's van 400 jaar Sint-Godelieveabdij in Brugge

Lode Aerts, Brigitte Beernaert, Piet Boncquet, ea.Harde kaftNederlands
€ 29,95
Op voorraad
Echo's van 400 jaar Sint-Godelieveabdij in Brugge

Beschrijving

Eeuwenlang beleven de zusters benedictinessen van Sint-Godelieve in Brugge hun devotie, achter hoge muren in de Boeveriestraat. Binnenkort verandert de bestemming van hun domein. Toerisme Vlaanderen neemt het initiatief en Brugge krijgt er een topbestemming bij.

Velen vragen zich af wat zich achter die muren allemaal heeft afgespeeld. Daar geeft Echo’s een antwoord op. Dit boek stelt enkele historische keerpunten en het typisch Godelieve-erfgoed in een aantal korte items aan u voor. Talrijke gerenommeerde auteurs werken eraan mee.

De kloostergemeenschap verhuist na de woelige geuzentijd van Gistel naar een waterrijke buurt in Brugge. De zusters koesteren de stilte en spreken met specifieke gebaren, die ze leren tijdens de periode voorafgaand aan hun intrede. Elke dag geven klokken het ritme aan voor een ritueel van bidden en werken, ora et labora. De keuken, de tuinen, de slaapcellen, de spreekkamer, alles heeft zijn symboliek en betekenis. Ontdek het unieke erfgoed van de abdij – zoals een kerstwiegje, een processievaandel en een monstrans – dat dankzij de zusters is overgeleverd.

Echo’s van 400 jaar Sint-Godelieveabdij in Brugge

Uitgave naar aanleiding van 400jarig bestaan (1623-2023) van de stichting van de Sint-Godelieve abdij te Brugge en het herwaarderings- en toekomsttraject van de abdij.

Eigenschappen

Uitgeverij:
Uitgegeven door Toerisme Vlaanderen

Inhoud

Aantal bladzijden:
144

Eigenschappen

Uitvoering:
Harde kaft
Afmeting:
20 x 20 cm