Alle artikelen

Avonturen beleven? Webwinkel van Davidsfonds

Davidsfonds Webwinkel
Bij Davidsfonds hebben we een uitgebreid aanbod aan boeken, in samenwerking met Standaard Uitgeverij. Ga voor de standaardwerken over taal en lezen of gezondheid, of laat je meevoeren door ijzingwekkende thrillers en boeiende romans. Ook kinderen en jongeren blijven niet met hun leeshonger zitten, met de boeken van Davidsfonds Infodok, van peuters en kleuters tot jongeren. Daarnaast bieden we een selectie aan van andere imprints, waaronder Manteau, Oogappel, De Bezige Bij en Signatuur.
U bent hier:
Davidsfonds
Boeken

Een danser in de sneeuw

Durnez Gaston, Davidsfonds EssaysNederlands
€ 22,50
Op voorraad
Een danser in de sneeuw

Beschrijving

“Soms denk ik dat de dingen gebeuren opdat ik erover zou kunnen schrijven,” zei Gaston Durnez ooit. Tot op zijn sterfbed bleef hij schrijven over de dingen die hij zag gebeuren. Het resulteerde in een rijke journalistieke loopbaan van 75 jaar. Dit boek bevat een selectie essays en beschouwingen van de laatste jaren. Met het meesterschap van de vakman, een verbluffende open geest en warmte in alle richtingen legt hij zijn overwegingen vast. Soms geestig, dan weer ontroerend, altijd interessant en begeesterend.

"Een boek barstensvol met journalistieke parels." - Rik Van Cauwelaert op Twitter

"In Een danser in de sneeuw zijn postuum een resem essays, beschouwingen en columns verzameld waarin hij zijn 'rood en warm hart' laat kloppen (...). Gaandeweg ontstaat een 'zelfportret in stukken', vaak doorspekt met monkelende humor en terugblikken op journalistieke wapenfeiten en tijdgenoten." - Dirk Leyman in De Morgen

"Op zijn best is Durnez als hij zich een dubbele bodem uitkiest. Sneeuw op ondergrond van aarde. Dan ontsnapt weinig aan zijn relativeringsvermogen. Dan danst hij met de taal en laat hij het aan de lezer over om ernstige conclusies te trekken. Het resultaat is ernst in een hogere graad. Durnez’ luim staat in dienst van zijn ernst - en van zijn geloof in de meest katholieke betekenis van het woord." - Jean-Pierre Rondas op Doorbraak.be

Dit boek maakt deel uit van de reeks Davidsfonds Essays. Daarin verschenen ook:


De lach van Chesterton van Gaston Durnez. Als je voor meer dan 100 euro boeken, cd's of schoolbibbonnen koopt bij Davidsfonds, krijg je De lach van Chesterton als geschenk. Word nu (opnieuw) lid van Davidsfonds.
Schipbreuk der beschavingen van Amin Maalouf
Mijn land, rechts of links van George Orwell
Oud Papier van Leen Huet
Autonomie van Harold Polis


Een danser in de sneeuw

Davidsfonds / Zachte kaft - 256 p. / 14 x 21,5 cm

Eigenschappen

Inhoud

Aantal bladzijden:
256

Eigenschappen

Afmeting:
14 x 21,5 cm