Alle artikelen

Avonturen beleven? Webwinkel van Davidsfonds

Davidsfonds Webwinkel
Bij Davidsfonds hebben we een uitgebreid aanbod aan boeken, in samenwerking met Standaard Uitgeverij. Ga voor de standaardwerken over taal en lezen of gezondheid, of laat je meevoeren door ijzingwekkende thrillers en boeiende romans. Ook kinderen en jongeren blijven niet met hun leeshonger zitten, met de boeken van Davidsfonds Infodok, van peuters en kleuters tot jongeren. Daarnaast bieden we een selectie aan van andere imprints, waaronder Manteau, Oogappel, De Bezige Bij en Signatuur.
U bent hier:
Davidsfonds
Boeken

De ontdekking van het dierenrijk

Bainbridge DavidNederlands
€ 35,99
Op voorraad
De ontdekking van het dierenrijk

Beschrijving

De menselijke drang om alle levende wezens te classificeren heeft enkele artistieke pareltjes opgeleverd. De allereerste tekeningen die gemaakt zijn, beelden dieren af. De wens om orde te scheppen in die verbluffende variatie aan vormen had een praktische achtergrond eetbaar van giftig onderscheiden, en gevaarlijk van ongevaarlijk maar ook een artistieke. Lang voor de tijd van Darwin hielden onze voorouders zich al bezig met de zichtbare overeenkomsten en verschillen tussen dieren. Vroege wetenschappers voelden aan dat er orde zat in al dat leven en ontwierpen verschillende schema’s om deze orde te illustreren.

Dit boek vertelt het fascinerende verhaal van deze classificatie. De prachtige zoölogische illustraties laten zowel de artistieke trends zien als de stand van de wetenschap. Zo vertellen ze ons evenveel over de mens als over de dieren die erop staan afgebeeld.

David Bainbridge is klinisch veterinair anatoom aan de Universiteit van Cambridge en auteur van verscheidene boeken, waaronder Stripped Bare. The Art of Animal Anatomy.

De ontdekking van het dierenrijk - De kunst van het classificeren

Davidsfonds / Harde kaft - 256 p. / 17 x 23,70 cm

Eigenschappen

Inhoud

Aantal bladzijden:
256

Eigenschappen

Afmeting:
17 x 23,70 cm