Alle artikelen

Avonturen beleven? Webwinkel van Davidsfonds

Davidsfonds Webwinkel
Bij Davidsfonds hebben we een uitgebreid aanbod aan boeken, in samenwerking met Standaard Uitgeverij. Ga voor de standaardwerken over taal en lezen of gezondheid, of laat je meevoeren door ijzingwekkende thrillers en boeiende romans. Ook kinderen en jongeren blijven niet met hun leeshonger zitten, met de boeken van Davidsfonds Infodok, van peuters en kleuters tot jongeren. Daarnaast bieden we een selectie aan van andere imprints, waaronder Manteau, Oogappel, De Bezige Bij en Signatuur.
U bent hier:
Davidsfonds
Boeken

Autonomie

Davidsfonds Essays, Polis HaroldNederlands
€ 22,99
Op voorraad
Autonomie

Beschrijving

Is het de wereld die plots sneller draait? Of zijn wij zo sloom geworden? De coronacrisis legt een vergrootglas op de kansen en bedreigingen waarmee we de afgelopen jaren hebben geworsteld. Voor de optimisten groeien de bomen tot in de hemel en kan het alleen maar beter gaan. De pessimisten hebben elke dag de ondergang van het Westen op het menu koud geserveerd. Onze ongekende macht, welvaart en technologische vooruitgang worden uitgehold door een wrang gevoel van stagnatie, politieke patstellingen en culturele oorlogen. Kinderen van onze tijd herkennen elkaar aan de gedeelde ontgoocheling: het is allemaal niet geworden wat we ervan hadden verwacht.

In Autonomie probeert Harold Polis te weten te komen hoe we op dat punt zijn aanbeland. Bij het stellen van zijn diagnose put hij rijkelijk uit geschiedenis, economie, politiek, pop, filosofie en literatuur. De zoektocht in de essays in Autonomie brengt een gevarieerd gezelschap verlichte zielen samen, gaande van Thomas Hobbes, Nietzsche, Franciscus en Georgia Meloni tot Pete Townshend, Iggy Pop en Cardi B. Harold Polis plaatst kanttekeningen bij optimisten en pessimisten, peilt naar de duurzaamheid van onze ontgoocheling en de opties om uit de impasse te raken. Wie weet hebben we ons lot gewoon nog altijd in eigen handen.

Autonomie maakt deel uit van de reeks Davidsfonds Essays. Daarin verschenen ook:


Mijn land, rechts of links van George Orwell
Schipbreuk der beschavingen van Amin Maalouf
De lach van Chesterton van Gaston Durnez
Een danser in de sneeuw van Gaston Durnez
Oud Papier van Leen Huet


Harold Polis (1970) is essayist en uitgever. Hij was medesamensteller van de Wereldgeschiedenis van Vlaanderen en de Brieven van Gerard Walschap, en bezorgde edities van onder anderen Marnix Gijsen, Louis Paul Boon en Jef Geeraerts. Meer info op haroldpolis.be.

Autonomie - en andere verhalen voor kinderen van onze tijd

Davidsfonds / Zachte kaft - 318 p. / 14 x 21,5 cm

Eigenschappen

Inhoud

Aantal bladzijden:
318

Eigenschappen

Afmeting:
14 x 21,5 cm