Alle artikelen

Avonturen beleven? Webwinkel van Davidsfonds

Davidsfonds Webwinkel
Bij Davidsfonds hebben we een uitgebreid aanbod aan boeken, in samenwerking met Standaard Uitgeverij. Ga voor de standaardwerken over taal en lezen of gezondheid, of laat je meevoeren door ijzingwekkende thrillers en boeiende romans. Ook kinderen en jongeren blijven niet met hun leeshonger zitten, met de boeken van Davidsfonds Infodok, van peuters en kleuters tot jongeren. Daarnaast bieden we een selectie aan van andere imprints, waaronder Manteau, Oogappel, De Bezige Bij en Signatuur.
U bent hier:
Davidsfonds
Boeken

Memoires

Davidsfonds Essays, De Ligne Charles-JosephNederlands
€ 24,99
Op voorraad
Memoires

Beschrijving

In zijn memoires toont zich de volle pracht van het oeuvre van prins Charles-Joseph de Ligne (Brussel, 1735 - Wenen, 1814). Zijn esprit heeft de eeuwen overleefd. Goethe noemde hem ‘de vrolijkste man van zijn tijd’. De Belgische edelman was een graag geziene gast aan de Europese vorstenhoven. Militair, diplomaat, Europeaan, schrijver, bon vivant, briljant causeur en een geboren charmeur: de Ligne was het allemaal. Hij was kind aan huis bij Maria-Theresia, Jozef II, Marie-Antoinette, Lodewijk XV, Catharina de Grote en Frederik van Pruisen. Rousseau en Voltaire behoorden tot zijn kennissenkring en als doorgewinterde libertijn kon hij uitstekend opschieten met Casanova, die hij onder meer hielp met de publicatie van zijn memoires. Na de Franse Revolutie, die hem ruïneerde, vestigde de prins zich in Wenen, waar hij zijn eigen memoires te boek stelde.

De memoires van Charles-Joseph de Ligne zijn veel meer dan een tijdsdocument. Ze krioelen van snedige bon mots en pikante anekdotes. Door hun unieke en sprankelende toon vormen ze een prachtige les in de achttiende-eeuwse levenskunst.

Marijke Arijs maakte een keuze uit de memoires van de prins de Ligne, vertaalde ze en voorzag ze van een nawoord. Arijs, onder meer bekend als literair vertaalster en recensente voor De Standaard, werkt momenteel voor de Nederlandse uitgeverij Athenaeum aan een biografie van Charles-Joseph de Ligne.

Memoires

Davidsfonds / Zachte kaft - 288 p. / 14 x 21,5 cm

Eigenschappen

Inhoud

Aantal bladzijden:
288

Eigenschappen

Afmeting:
14 x 21,5 cm