Boeken

Avonturen beleven? Boeken van Davidsfonds lezen

Davidsfonds Boeken
Bij Davidsfonds hebben we een uitgebreid aanbod aan boeken, in samenwerking met Standaard Uitgeverij, Borgerhoff & Lamberigts en Sterck & De Vreese. Ga voor de standaardwerken over taal en lezen of gezondheid, of laat je meevoeren door ijzingwekkende thrillers en boeiende romans. Ook kinderen en jongeren blijven niet met hun leeshonger zitten, met de boeken van Davidsfonds Infodok, van peuters en kleuters tot jongeren. Daarnaast bieden we een selectie aan van andere imprints, waaronder Manteau, Oogappel, De Bezige Bij en Signatuur.

Wie wij waren. Een gesprek

Van Rompuy Herman, Van Cauwelaert RikNederlands
€ 29,95
Op voorraad
Wie wij waren. Een gesprek

Beschrijving

Vier dagen lang zitten Herman Van Rompuy en Rik Van Cauwelaert samen aan een tafel in de kloosterbibliotheek van Affligem. Ze blikken terug op de steeds veranderende wereld zoals zij die in de afgelopen driekwart eeuw hebben beleefd en waargenomen. Geen interview, wel een tweegesprek tussen een politicus die als geen ander mee vormgaf aan de Vlaamse, Belgische en Europese geschiedenis van de voorbije halve eeuw en een van de belangrijkste Vlaamse journalisten van dezelfde periode.

Herinneringen, ervaringen en argumenten cirkelen om de grote vragen van de afgelopen decennia heen. Of het nu om het wegdeemsteren van de katholieke kerk, de impact van Mei ’68, de grote politieke uitdagingen van de twintigste eeuw, de groeiende verwijdering tussen Vlaanderen en Wallonië, de plaatsing van Amerikaanse raketten en de Koude Oorlog of de grote figuren uit de Vlaamse, Belgische en internationale politiek gaat, altijd spreken Van Rompuy en Van Cauwelaert vrank, vrij en scherpzinnig. Vaak zijn ze het tijdens dit gesprek onder vrienden eens, soms spreken ze elkaar tegen.

Herman Van Rompuy (1947) was onder anderen directeur van de studiedienst van de CVP, partijvoorzitter, minister en eerste minister, kamervoorzitter en voorzitter van de Europese Raad. Hij publiceerde al een zevental boeken bij Davidsfonds Uitgeverij, met als laatste Mijmeringen. Dagboeknotities en haiku’s 2004- 2021 (2021).

Rik Van Cauwelaert (1950) was fotograaf, sportjournalist en politiek verslaggever. Later werd hij hoofdredacteur en directeur van het weekblad Knack. Momenteel is hij politiek chroniqueur voor de krant De Tijd. Begin 2021 publiceerde hij bij Davidsfonds Uitgeverij De laatste gouverneur.

Wie wij waren. Een gesprek

Davidsfonds Uitgeverij / Harde kaft met stofwikkel - 304 p. / 15 x 23 cm

Eigenschappen

Uitgeverij:
Davidsfonds Uitgeverij

Inhoud

Aantal bladzijden:
304

Eigenschappen

Afmeting:
15 x 23 cm