Boeken

Avonturen beleven? Boeken van Davidsfonds lezen

Davidsfonds Boeken
Bij Davidsfonds hebben we een uitgebreid aanbod aan boeken, in samenwerking met Standaard Uitgeverij. Ga voor de standaardwerken over taal en lezen of gezondheid, of laat je meevoeren door ijzingwekkende thrillers en boeiende romans. Ook kinderen en jongeren blijven niet met hun leeshonger zitten, met de boeken van Davidsfonds Infodok, van peuters en kleuters tot jongeren. Daarnaast bieden we een selectie aan van andere imprints, waaronder Manteau, Oogappel, De Bezige Bij en Signatuur.

Mijmeringen Dagboeknotities en haiku's 2004-2021

Herman Van RompuyHarde kaftNederlands
€ 29,99
Op voorraad
Mijmeringen

Beschrijving

Vier decennia lang was Herman Van Rompuy politiek actief. Zijn engagement in de christendemocratische beweging was al die tijd gestoeld op waarden en gevoelens die hij vanaf 1998 in de vorm van dagboekaantekeningen en haiku's onder woorden bracht. Terwijl hij midden in de maalstroom van het politieke leven stond, kwam hij op papier tot verstilling, inzicht en onthechting.

In de periode waarin de hier verzamelde teksten ontstonden, stond hij eerst aan de absolute top van het Belgische en later ook het Europese politieke toneel. Maar wie van Mijmeringen een systematische verhandeling over die periode verwacht, gekruid met anekdotes en beschouwingen over het nationale en internationale politieke leven, krijgt niet wat hij of zij had gehoopt. Wel verbindt Herman Van Rompuy gebeurtenissen, ontmoetingen en dingen die hij hoort of leest aan bespiegelingen over kunst, politiek, filosofie, literatuur, geloof en het leven in het algemeen. De ene keer beschouwend, de andere keer poëtisch. De bestendige zoektocht naar goedheid, waarheid en schoonheid.

'Mijmeringen' biedt daarmee een openhartige inkijk in het geestelijk leven en in de persoonlijkheid van iemand die kan terugblikken op een bijzonder rijkgevuld leven maar nog steeds op zoek is naar zingeving, verstilling en ontroering. Van iemand die afscheid neemt van ouders, vrienden en voorlopers, maar die ook nieuwe generaties in zijn voetsporen ziet treden. En van iemand die een man van hoop blijft.

Herman Van Rompuy (Etterbeek, 1947) was veertig jaar lang actief in de Belgische en Europese politiek. Hij was voorzitter van de Europese Raad van regeringsleiders, eerste minister en parlementsvoorzitter, en was minister en staatssecretaris in de regeringen van Wilfried Martens en Jean-Luc Dehaene. Hij publiceerde eerder dagboeknotities in 'De binnenkant op een kier. Avonden zonder politiek' (2000) en 'Dagboek van een vijftiger' (2004), en heeft twee erg succesvolle haikubundels op zijn naam staan.

Eigenschappen

Uitgeverij:
Davidsfonds Uitgeverij

Inhoud

Aantal bladzijden:
221

Eigenschappen

Uitvoering:
Harde kaft
Afmeting:
15 x 23 cm