Boeken

Avonturen beleven? Boeken van Davidsfonds lezen

Davidsfonds Boeken
Bij Davidsfonds hebben we een uitgebreid aanbod aan boeken, in samenwerking met Standaard Uitgeverij, Borgerhoff & Lamberigts en Sterck & De Vreese. Ga voor de standaardwerken over taal en lezen of gezondheid, of laat je meevoeren door ijzingwekkende thrillers en boeiende romans. Ook kinderen en jongeren blijven niet met hun leeshonger zitten, met de boeken van Davidsfonds Infodok, van peuters en kleuters tot jongeren. Daarnaast bieden we een selectie aan van andere imprints, waaronder Manteau, Oogappel, De Bezige Bij en Signatuur.

Jaren van de olifant Definitieve en uitgebreide editie

Willy LinthoutHarde kaftNederlands
€ 34,99
Op voorraad
Jaren van de olifant

Beschrijving

Karel heeft een lieve vrouw, vast werk en een schat van een zoon, Wannes. Tot op een dag de politie bij hem aanbelt. Wannes is van het dak van een flatgebouw gesprongen.

Na de zelfdoding van zijn zoon staat Karels wereld op zijn kop. Hij raakt de kluts kwijt. Hij vlucht in verzinsels, dagdromen en nachtmerries. Wanneer het er echt toe doet, staat een mens alleen. Helemaal alleen.

De bekroonde autobiografische striproman 'Jaren van de olifant' krijgt hier een definitieve, met veertig nieuwe pagina’s uitgebreide editie. Willy Linthout slaagt er op onnavolgbare wijze in een
authentiek verhaal te vertellen. Zijn besef van tragiek omvat tegelijkertijd de bereidheid tot lachen, een combinatie die zelden in zo’n subtiel evenwicht voorkomt.

Willy Linthout (1953) werd beroemd als bedenker en tekenaar van
de Urbanus-strip, waar hij meer dan 200 afleveringen van tekende. Daarnaast schreef hij de reeks Roboboy voor tekenaar Luc Cromheecke, met wie hij ook de Nero-hommage 'De toet van Tut' maakte. 'Jaren van de olifant' werd wereldwijd vertaald en leverde hem de Bronzen Adhemar op, de Prijs van de Vlaamse Gemeenschap voor de Strip.

Eigenschappen

Uitgeverij:
Davidsfonds Uitgeverij

Inhoud

Aantal bladzijden:
248

Eigenschappen

Uitvoering:
Harde kaft
Afmeting:
17 x 24 cm