Boeken

Avonturen beleven? Boeken van Davidsfonds lezen

Davidsfonds Boeken
Bij Davidsfonds hebben we een uitgebreid aanbod aan boeken, in samenwerking met Standaard Uitgeverij, Borgerhoff & Lamberigts en Sterck & De Vreese. Ga voor de standaardwerken over taal en lezen of gezondheid, of laat je meevoeren door ijzingwekkende thrillers en boeiende romans. Ook kinderen en jongeren blijven niet met hun leeshonger zitten, met de boeken van Davidsfonds Infodok, van peuters en kleuters tot jongeren. Daarnaast bieden we een selectie aan van andere imprints, waaronder Manteau, Oogappel, De Bezige Bij en Signatuur.

Ik dans me weer bijeen Verzamelde gedichten (met inleiding door Maud Vanhauwaert)

Jo GovaertsHarde kaftNederlands
€ 29,99
Op voorraad
Ik dans me weer bijeen

Beschrijving

Toen ze in 1987 op vijftienjarige leeftijd debuteerde met de bundel 'Hanne Ton' werd Jo Govaerts meteen genomineerd voor de Cees Buddingh-prijs. Met de opvolgers 'De twijfelaar' (1989), 'Waar je naar zit te kijken' (1994) en 'Apenjaren' (1998) bevestigde ze al het moois dat er over haar debuut werd gezegd en geschreven. Daarnaast publiceerde ze reisreportages en maakte ze ook naam als vertaalster uit het Pools en het Litouws, onder meer met poëzie van Anna Świrszczyńska, Eugenijus Alianka en Nobelprijswinnares Wisława Szymborska. In 2016 publiceerde ze een geprezen biografie van de Amerikaans- Belgische kunstenaar Jan Yoors.

In 'Ik dans me weer bijeen' worden de vier eerder verschenen bundels van Jo Govaerts voor het eerst samengebracht. Bovendien worden ze aangevuld met een heel nieuwe bundel, haar eerste in meer dan twintig jaar: 'Morgen ga ik met je trouwen'. Daarmee kan een heel nieuwe generatie lezers haar werk ontdekken, en bevestigt ze tegelijkertijd opnieuw een van de belangrijkste poëtische stemmen van de Lage Landen te zijn.
Met dit boek maakt Jo Govaerts door de grote poort haar rentree in de Vlaamse en Nederlandse poëzie.

Eigenschappen

Uitgeverij:
Davidsfonds Uitgeverij

Inhoud

Aantal bladzijden:
232

Eigenschappen

Uitvoering:
Harde kaft
Afmeting:
14 x 21,8 cm