Dit was Inspiratiedag 2024!

Banner blogartikel ID2024.png

Dit was Inspiratiedag 2024!

Gepubliceerd door Davidsfonds op 28 februari 2024

Op 24 februari 2024 streek de Inspiratiedag neer in het Sint-Lodewijkscollege in Brugge, een secundaire school die naast educatie ook kunst en cultuur ademt. Een mooie samenvloeiing met Davidsfonds!

Nadat iedereen goed en wel toegekomen was en een babbeltje kon slaan met andere vrijwilligers, werden we in het auditorium uitgenodigd. We werden verwelkomd door voorzitter Peter De Wilde, algemeen directeur Kris Opdedrynck en de Brugse burgemeester Dirk De fauw. Aansluitend nam ruimtevaartingenieur Stijn Ilsen ons mee naar de ruimte in een boeiende lezing.

Samen met de lunchpauze ging een cultuurmarkt van start, waar je kennis kon maken met het aanbod van verschillende Davidsfonds-cultuurpartners. Aan de boekenstand werden boeken aan een voordelig tarief aangeboden of je kon een eigen boek achterlaten aan ons inruilstandje en een ander boek in de plaats meenemen. Er werd ook duchtig oud promotiemateriaal omgeruild voor gratis nieuw materiaal. 

In de vroege namiddag gingen onze keuzesessies van start. Je kon onder andere deelnemen aan een sessie smartphonefotografie voor beginners, grafische vormgeving met Canva of elektronische nieuwsbrieven opmaken via Procurios. Enkele vrijwilligers volgden een begeleide rondleiding door het gebouw.

De dag liep op zijn einde met een Davidsfonds-quiz en een lezing van Lectrr, die het had over de wondere wereld van cartoons, maar ook de impact van humor in een wereld waarin iedereen een eigen mening heeft. In het slotmoment werd de winnaar van de Davidsfonds-quiz bekendgemaakt. Proficiat Jos Thys van afdeling Sint-Niklaas! De tweede en derde plaats waren respectievelijk voor Chris De Beer (Sint-Niklaas) en Hans Cools (Malderen).

Bedankt voor jullie talrijke aanwezigheid! Wij vonden het fijn jullie te ontmoeten op deze geslaagde dag en hopen dat iedereen veel inspiratie opgedaan heeft. Graag tot volgend jaar!

Herbeleef deze dag hieronder met enkele leuke sfeerbeelden.

Copyright foto's: Jan Crab

Labels: Cultuurregio Schatlas | vensters Thema | hoofdthema Thema | subthema Kunst & Cultuur Thema | subthema Mens & Maatschappij Thema | subthema Religie & Zingeving Thema | subthema Taal Vaste organisatie-brede koepelactiviteit