Ontdek onze nieuwe voorjaarscursussen

lezing

Ontdek onze nieuwe voorjaarscursussen

Leer meer, beleef meer, leef meer

Gepubliceerd door Davidsfonds op 22 november 2022

Het nieuwe voorjaarsaanbod van Davidsfonds Academie staat nu online. Zoek je een cursus of daguitstap rond kunst, muziek, geschiedenis, wetenschap, actualiteit of nog veel meer? Snuister online door het aanbod en schrijf je vandaag al in!

Met de feestdagen in het vooruitzicht pakken we alvast uit met een eerste cadeau: het nieuwe cursusaanbod!

Actuele thema’s zoals de woke-beweging, de klimaatverandering en een analyse van de Russische heerschappij komen aan bod, maar evengoed vieren we 225 jaar MSK in Gent en zijn we te gast op de Bach Academie in het Concertgebouw Brugge. Bruno De Wever en Koen Aerts doorkruisen het land met hun ‘Oorlogscafés’, waarbij ze op verschillende locaties met deelnemers in gesprek gaan over repressie en collaboratie. En natuurlijk is er ook ruimte voor jouw vragen en verhalen.

Wil je samen met je (klein)kinderen genieten van een leerrijke vertelnamiddag? Dan is er dit voorjaar in Tienen een interactieve familievertelling rond het klimaat. Stijn Ilsen vertelt je in Torhout dan weer alles over ruimtevaart. Ook de nieuwe Studio 100-musical Red Star Line staat op het programma, met een exclusieve inleiding door Torsten Feys. Hij plaatst de geschiedenis van de Red Star Line in een breder kader, zodat je met andere ogen naar de voorstelling kijkt.  

Dat alles en nog veel meer is Davidsfonds Academie ook dit jaar weer: een heerlijke, open leeromgeving waarin iedereen zijn of haar weg vindt. Een waaier aan cursussen, lezingen, familievertellingen en dagevenementen waarin je samen met bevlogen vakspecialisten bijleert over diverse thema’s. En dat op meer dan 70 (!) plaatsen in heel Vlaanderen en Brussel. Voor wie het liever allemaal van thuis uit beleeft, zijn er ook online webinars en cursuspakketten.

Geniet alvast van dit eerste cursusoverzicht. Je kan er zeker ook iemand anders plezier mee doen. Onze cursussen en dagevenementen staan open voor iedereen!

Snuister door het nieuwe cursusaanbod!

Labels: Cultuurregio Thema | hoofdthema Thema | subthema Kunst & Cultuur Thema | subthema Mens & Maatschappij Thema | subthema Religie & Zingeving Thema | subthema Taal Vaste organisatie-brede koepelactiviteit