Berichten over Academie

Cultuurblog

  1. 28 maart 2023

    Schrijven, kan je dat leren?

    Zolang ze zich kan herinneren, vertrouwt Ann Graus dagelijks gedachten en gebeurtenissen toe aan papier. Op een mooie dag wil ze niet meer alleen voor zichzelf schrijven. De schrijfcursus die Davidsfonds Academie organiseert, begeleid door Kristien Hemmerechts, komt op het perfecte moment.
    Schrijven, kan je dat leren?
    Lees meer over "Schrijven, kan je dat leren?"
  2. 28 januari 2023

    Bach en Haendel: twee baroklegendes

    Ondanks dat ze elkaar nooit ontmoet hebben, zijn er geen twee figuren die de barok zo kleurden als Johann Sebastian Bach en Georg Friedrich Haendel. We lieten musicoloog en Davidsfonds-docent Ignace Bossuyt aan het woord over de schoonheid en complexiteit van de barokstijl. Lees hoe hij terugblikt op de jaarlijkse Bach Academie, een tipje van de sluier licht over Haendels jonge jaren en vooruitblikt op de onsterfelijke Mattheuspassie.

    Bach en Haendel: twee baroklegendes
    Lees meer over "Bach en Haendel: twee baroklegendes"
  3. 8 november 2022

    “De tweestrijd tussen avontuur en angst voor het onbekende neem je mee als acteur”

    Het is 1923. Miljoenen mensen maken de oversteek van Europa naar de VS in de zoektocht naar een beter leven. De nieuwe spektakelmusical Red Star Line verkocht al meer dan 100.000 tickets. Jelle Cleymans kruipt in de rol van Jan, een man met een klein landbouwbedrijf. Hij mag als ingenieur aan de slag gaan in Amerika, maar moet zijn verloofde Marie achterlaten. Jelle vertelt meer over zijn rol als acteur en liedtekstschrijver bij de nieuwe succesmusical.

    “De tweestrijd tussen avontuur en angst voor het onbekende neem je mee als acteur”
    Lees meer over "“De tweestrijd tussen avontuur en angst voor het onbekende neem je mee als acteur”"
  4. 21 oktober 2022

    Het keurslijf van de keizerin

    Davidsfonds Academie trok tijdens Film Fest Gent naar Corsage, een film over Elisabeth in Beieren – Si(s)i voor de vrienden. Regisseur Marie Kreutzer en actrice Vicky Krieps kozen hierbij voor een eerder atypische vertolking van de geliefde keizerin. Voorafgaand aan de film trakteerde filmdocente Anke Brouwers de deelnemers nog op een lezing over vrouwen in film.

    Het keurslijf van de keizerin
    Lees meer over "Het keurslijf van de keizerin"