Over Pelgrimstocht per fiets

Welkom bij de grootste culturele familie

Davidsfonds
Davidsfonds maakt op een unieke manier van Vlaanderen en Brussel een warme, leergierige, trotse … plek, dankzij het beleven en delen van diverse vormen van cultuur. Want cultuur ... dat beleef je samen!
19 apr
Essen - WZC Sint-Michaël

Pelgrimstocht per fiets

Reisverslag van een fietstocht vanuit Essen naar Compostela door drie vrienden waaronder Davidsfonds bestuurslid  door Marcel Van Hemelrijck. Welkom op vrijdag 19 april om 19.30 uur in de grote zaal van Sint Michael, Moerkantsebaan 81 in Essen.  Bijdrage in de onkosten 8 euro, 6 euro voor leden van het Davidsfonds, sociaal tarief: 1 euro. Inschrijven door te storten op onze rekening BE 0680 7331 3031. Tijdens de pauze een Galicische versnapering. 

vrijdag 19 april 2024 om 19:30 uur

Sinds 813 is het graf van de apolstel Jakobus in Galicie een perlgrimsoord. De weg naar Santiago langs de chemins de Saint-Jacques in Frankrijk en de camino de Santiago biedt een schat aan historische monumenten van kunst, cultuur en geschiedenis van onze Westerse beschaving. De reis naar Santiago heeft vaak weinig met religie te maken, maar naast een tijd van bezinning, beleven onze reizigers het als een sportieve presatie. Bestuurslid Marcel Van Hemelrijck tracht met dia's, aquarellen en poezie een sfeerbeeld te scheppen van zijn fietstocht naar Santiago. Praktische afspraken: bijdrage in de onkosten is 8 euro, voor DF leden 6 euro en 1 euro sociaal tarief.  De opbrengst van de avond gaat integraal naar de sociale kruidenier 't Kabaske in Essen. 

Labels: Religie & ZingevingZingevingAvondcursus1 sessieReisverslagCultuurregio Kempenbedevaarttoerisme