Over Hoe leven we in 2050?

15 dec

Hoe leven we in 2050?

Hoe leven we in 2050?

vrijdag 15 december 2023 van 19:30 uur tot 22:00 uur

Davidsfonds Evergem organiseert, met de medewerking van Europa Direct (Provincie Oost-Vlaanderen), een voordracht rond het thema  "Hoe leven we in 2050"?

Over de Europese Green Deal

De Europese Commissie lanceerde, kort na haar aanstelling in 2019, het ambitieuze plan om van Europa het eerste klimaat-neutrale continent ter wereld te maken, en dat tegen 2050. Onder de noemer van de Europese Green Deal is er een bindende klimaatwet en een uitgebreid actieplan waarmee de Commissie onze gehele manier van leven wil transformeren. Met behulp van ambitieuze doelstellingen rond thema’s als mobiliteit, ons energiegebruik, onze manier van wonen…. belooft de Green Deal alvast een groene transitie te worden. Toch moet deze transitie daarnaast ook eerlijk en inclusief zijn en mag ze de economische groei van de Unie niet in de weg staan.  

Tijdens deze warm aanbevolen lezing kom je te weten waar deze Green Deal vandaan komt, hoe de Europese instellingen deze groeistrategie willen realiseren en welke drempels en uitdagingen we moeten trotseren om dit ambitieuze pakket aan ambities en maatregelen ook effectief te realiseren. 

Organisatie: Davidsfonds Evergem m.m.v. Provincie Oost-Vlaanderen

Spreker: Mv. Lies Cappoen, EU-expert en Educatief en Projectmedewerker bij Europahuis Ryckevelde

Wanneer: Vrijdag 15 december 2023, om 19u30 

Waar: Parochiaal Ontmoetingscentrum, Bibliotheekstraat 7 te 9940 Evergem

Inschrijvingen: Inschrijven via mail naar  davidsfondsevergem@gmail.com

Deelname in de kosten: Davidsfondsleden en studenten : 8 €.  Niet-leden: 12 €

Betalen: via overschrijving van het inschrijvingsgeld op de rekening BE15 9796 1176 2130 van Davidsfonds Evergem, onder vermelding van uw naam en "Hoe leven we in 2050".  

Drankje aangeboden door Davidsfonds Evergem.

Inschrijven

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Labels: Mens & MaatschappijLezing1 sessieNederlands | basisgebruiker A1/A2BasiscursusRolstoeltoegankelijkCultuurregio Gent