Over Boekvoorstelling: 'Jaren van de olifant'

30 nov
Gent - Museum Dr. Guislain

Boekvoorstelling: 'Jaren van de olifant'

Auteur Willy Linthout vertelt over verwerking en zijn nieuwste striproman 

woensdag 30 november 2022 van 19:30 uur tot 21:30 uur

Hoe verwerk je de zelfdoding van je eigen zoon? Willy Linthout schreef het verdriet van zich af in ‘Het jaar van de olifant’ (2009).  Die bekroonde striproman krijgt met ‘Jaren van de olifant’ een definitieve, met veertig nieuwe pagina’s uitgebreide editie. 'Het jaar van de olifant' werd wereldwijd vertaald en leverde hem de Bronzen Adhemar op, de Prijs van de Vlaamse Gemeenschap voor de Strip. Willy Linthout slaagt er op onnavolgbare wijze in een authentiek verhaal te vertellen. Zijn besef van tragiek omvat tegelijkertijd de bereidheid tot lachen, een combinatie die zelden in zo’n subtiel evenwicht voorkomt.

 

Willy Linthout komt op woensdag 30 november in Museum Dr. Guislain vertellen over zijn boek. Rouwtherapeute en auteur Lore Vonck VRT-journaliste Marjan Temmerman is het luisterend oor en stelt de juiste vragen.

Standaard Uitgeverij, Davidsfonds en het Centrum ter Preventie van Zelfdoding nodigen je graag uit op dit panelgesprek. De toegang is gratis, maar graag vooraf inschrijven via strips@standaarduitgeverij.be.

OVER DE SPREKERS

Willy Linthout (° 1953) werd beroemd als bedenker en tekenaar van de Urbanus-strip, waar hij meer dan 200 afleveringen van tekende. Daarnaast schreef hij de reeks ‘Roboboy’ voor tekenaar Luc Cromheecke, met wie hij ook de Nero-hommage 'De toet van Tut' maakte. Momenteel werkt hij aan de nieuwe stripreeks ‘De familie Super’ en een nieuwe graphic novel.

'Het jaar van de olifant' werd wereldwijd vertaald en leverde hem de Bronzen Adhemar op, de Prijs van de Vlaamse Gemeenschap voor de Strip. ‘Jaren van de olifant’, de definitieve editie van het boek, ligt vanaf 15 november in de winkel.

 

Lore Vonck is traumatisch rouwtherapeut en coördinator van Werkgroep Verder na Zelfdoding, het expertisecentrum rouw na zelfdoding en ondersteuning van nabestaanden. Daarnaast is zij auteur van verscheidene boeken over rouwen na zelfdoding en geeft zij therapie, vormingen en trainingen omtrent dit thema.

Inschrijven

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

De toegang is gratis, maar graag vooraf inschrijven via strips@standaarduitgeverij.be.

Labels: TaalLiteratuurLezing1 sessieActiviteitBoekenauteurslezing

Academie / Taal

 1. 17 jan t/m 24 apr
  Online Dit is een online activiteit

  WEBINARREEKS - Stella, Nivea, agenda, mea culpa… et cetera! Beginnerscursus Latijn

  Zin om de Latijnse draad (weer) op te pikken? We starten vanaf nul en bouwen in tien sessies een basiskennis van grammatica en vocabulari...
  Geschiedenis & Erfgoed Kunst & Cultuur Taal
  Lees meer
Meer cursussen