Over Voorleesworkshop

07 dec

Leren voorlezen voor (anderstalige) kinderen

woensdag 7 december 2022 om 10:00 uur
Voorlezen, het heeft tal van voordelen. Het brengt mensen (leerkracht-leerling, (groot)ouder-(klein)kind) dichter bij elkaar. Het biedt ontspanning. Het opent een wereld vol verhalen al op jonge leeftijd. Je geeft er de liefde voor boeken en lezen mee door aan een volgende generatie. Maar wat als je een verhaal voorleest dat niemand verstaat?
Steeds meer scholen en organisaties krijgen te maken met anders- of meertalige kinderen. Hoe betrek je hen bij het voorleesuurtje? Geen nood, voorlezen kan je leren!

In samenwerking met de Openbare Bibliotheek Sint-Jans-Molenbeek en de Verhalenweverij organiseert Davidsfonds Brussel een voorleesworkshop. Schrijf je daarvoor in via dit formulier!

Alle feiten op een rijtje
  • Wat: Een voorleesworkshop, gegeven door de Verhalenweverij. Zij leren je verschillende methodologieën zodat jij binnenkort iedereen weet te betoveren met je voorleesvaardigheden. Je ontdekt hoe handig pictogrammen kunnen zijn, hoe je werkt met kamishibai, hoe je interageert met de kinderen en hoe je verhalen creatief verwerkt. Je krijgt een hoop voorbeelden en toepassingen mee uit de praktijk en gaat zelf aan de slag met een creatieve verwerking.
  • Waar: Openbare Bibliotheek Sint-Jans-Molenbeek | Hovenierstraat 47A, 1080 Sint-Jans-Molenbeek
  • Wanneer: 7 december 2022 om 10u. De workshop duurt 2 uur.

Prijzen

Schrijf je in voor de voorleesworkshop via dit formulier. Deelnemen is gratis.

Labels: TaalTaalinitiatie1 sessieWorkshopActiviteitBoekenlezentipstaal

Academie / Taal

  1. 27 jan t/m 10 feb
    inSint-Niklaas

    Reynaert de vos in de beeldende kunsten

    Het blijft verbazen hoe de middeleeuwse schelm nog steeds inspireert. Rik Van Daele vertelt hoe de sluwe Reynaert opduikt in beeldende ku...
Meer cursussen