Over Toast Literair 2023

22 jan

Traditioneel verwelkomen we de deelnemers met een glas om te toasten op het nieuwe jaar. Daarna volgt een uitgebreid ontbijt.

Dit jaar komt Ninovieter Luc Barbé na het ontbijt vertellen over haiku’s.

zondag 22 januari 2023 van 09:00 uur tot 12:30 uur

Traditioneel verwelkomen we de deelnemers met een glas om te toasten op het nieuwe jaar. Daarna volgt een uitgebreid ontbijt.

Dit jaar komt Ninovieter Luc Barbé na het ontbijt vertellen over haiku’s.

Luc Barbé (°1962) schrijft sinds een tiental jaar haiku’s en haibuns (korte prozateksten met een of meer haiku’s). Hij publiceert regelmatig in Vuursteen, een tijdschrift voor haiku’s, senryu en tanka. In september 2020 publiceerde hij zijn eerste bundel, “Stofjes verdriet. Haiku’s en haibuns over vergankelijkheid, dood en afscheid.

Luc is opgegroeid in Neigem en was van kleins af aan gefascineerd door het Neigembos, niet alleen om er te ravotten, maar ook door de natuur. Is het daar dat de kiemen gelegd zijn voor het schrijven van haiku’s? Want veel haiku’s vertrekken van een waarneming in de natuur.

Luc is ook een verteller. Hij houdt ervan op heel toegankelijke manier mensen te boeien door verhalen te brengen. Deze keer zal hij vertellen over haiku, over de geschiedenis, de kenmerken van haiku en enkele belangrijke schrijvers. Het wordt een verhaal over de kleine, gewone dingen in het leven en over grote, bijzondere emoties.

Prijzen

Inkom (per persoon) :

 • 10 euro als lid van het Davidsfonds
 • 14 euro anders

VOORAF INSCHRIJVEN EN BETALEN VERPLICHT

 • via dit inschrijvingsformulier
 • en betaling van het correcte bedrag op rekeningnummer BE31 4399 0943 9155, met vermelding van “Toast Literair” + naam + aantal personen in de mededeling
Labels: TaalLiteratuurLezing1 sessieEenvoudigActiviteitToast LiterairBijeenkomstOntmoeting met receptieafdelingPoëzieeten en drinkenauteurslezing

Academie / Taal

 1. 27 jan t/m 10 feb
  inSint-Niklaas

  Reynaert de vos in de beeldende kunsten

  Het blijft verbazen hoe de middeleeuwse schelm nog steeds inspireert. Rik Van Daele vertelt hoe de sluwe Reynaert opduikt in beeldende ku...
Meer cursussen

Webshop/ Taal

 1. Wat gebeurt er in het Nederlands?

  Wat gebeurt er in het Nederlands?

  € 24,95
 2. Klink klaar (vernieuwde uitgave)

  Klink klaar (vernieuwde uitgave)

  Auteur(s): Timmermans Bernadette
  € 27,99
 3. De eeuw van Marc Sleen

  De eeuw van Marc Sleen

  Auteur(s): Kerremans Yves, Slangen Noël Beschikbaar vanaf december 2022
  € 49,99
 4. Klink Klaar. Uitspraak van het Nederlands voor Franstaligen

  Klink Klaar. Uitspraak van het Nederlands voor Franstaligen

  Auteur(s): Timmermans Bernadette, Blomme Ines
  € 27,50