Over Toast Literair met Kader Abdolah

22 jan
Leuven - 30CC/Schouwburg

Toast Literair met Kader Abdolah

Kader Abdolah komt naar Leuven om over zijn meest recente boek te spreken. Samen met deze Iraans-Nederlandse topauteur maken we een mystieke reis door het leven van de Perzische dichter Rumi.

zondag 22 januari 2023 van 10:30 uur tot 13:00 uur

Een literaire causerie met cava.

Op zondag 22 januari komt Kader Abdolah naar Leuven om over zijn meest recente boek te spreken. Samen met deze Iraans-Nederlandse topauteur maken we een mystieke reis door het leven van de Perzische dichter Rumi.

Kader Abdolah bracht al verschillende klassieke meesterwerken uit de oosterse cultuur naar het Westen, zoals 1001 nacht en De Koran. Tot voor kort waagde hij zich echter nog niet aan het werk van de meester Rumi, de dertiende-eeuwse mysticus en een van de grootste dichters uit de Perzische literatuur. Daar komt nu verandering in met het boek Wat je zoekt, zoekt jou. Een mystieke reis door het leven van de Perzische dichter Rumi.

Het is een drieluik geworden, waarin Abdolah een novelle over het leven van Rumi heeft verwerkt en zo’n negentig gedichten en vijftig verhalen van de Perzische meester heeft vertaald. Met dit werk schenkt Kader Abdolah zijn persoonlijke keuze uit het ontzagwekkende werk van Rumi aan de westerse lezer.

Het resultaat is een boek dat blijft: Wat je zoekt, zoekt jou. Een hoogstnoodzakelijk werk, in een tijd van haast en grote onrust, om even stil te staan bij het leven. Wat je zoekt, zoekt jou gaat niet zozeer over Rumi maar over ons: de mens, op onze puurste en mooiste momenten.

Kader Abdolah (Iran, 1954) is niet alleen de schrijver van grote romans als Het huis van de moskee, Salam Europa! (longlist ECI literatuurprijs 2017) en Op zoek naar Ramona, maar ook de vertaler en bezorger van grote klassieke meesterwerken uit de wereldliteratuur, zoals De Koran en 1001 nacht, een hervertelling, die in de Lage Landen heel succesvol waren.

ism 30CC

Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief € 8,00
Standaard € 12,00

Info: jef.scheire@telenet.be of 0498 45 40 57

Labels: TaalLiteratuurZingevingLezingToast LiterairBoekenLeuvenauteurslezing

Academie / Taal

Er zijn op dit moment geen bijeenkomsten gepubliceerd. Probeer het op een later moment nog een keer.