Over Käthe Kollwitz

10 nov

Lezing door Fabienne De Meulemeester. Deze kunsthistorica neemt ons mee in het bewogen en geëngageerde leven van kunstenares Käthe Kollwitz.

donderdag 10 november 2022 om 20:00 uur

Käthe Kollwitz is bij velen vooral bekend van het treurende ouderpaar op de begraafplaats van Vladslo.  Maar ze deed zoveel meer. Ze schilderde, maakte etsen, litho’s en ook houtsneden. Bovendien was ze sterk betrokken bij de sociale bewegingen die opkwamen voor vrouwenrechten en voor sociale rechtvaardigheid. Kunsthistorica Fabienne De Meulemeester neemt ons mee in het bewogen en geëngageerde leven van deze kunstenares.

Fabienne De Meulemeester studeerde kunstwetenschappen in Leuven waar ze zich specialiseerde in de geschiedenis en de problematiek van vrouwelijke kunstenaars. Ze is docente bij Amarant. Fabienne De Meulemeester geeft (naast Käthe Kollwitz) ook lezingen over o.a. Camille Claudel, die een hartstochtelijke relatie had met August Rodin en zelf ook schitterende beeldhouwwerken maakte.

Hieronder "het treurende ouderpaar" (Vladslo).

1200px-Deutscher_Soldatenfriedhof_Vladslo_-_Trauernde_Eltern

Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief € 6,00
Standaard € 10,00

Graag aanmelden via: davidsfonds.mariakerke@gmail.com

Wie op voorhand wenst te betalen kan dat doen door overschrijving op rekeningnummer: BE03 7370 0691 0584 van DF Mariakerke met vermelding van de activiteit en het aantal tickets. 

Labels: Geschiedenis & ErfgoedKunst & CultuurMens & MaatschappijLezingNachten van de Geschiedenis

Academie / Taal

Er zijn op dit moment geen bijeenkomsten gepubliceerd. Probeer het op een later moment nog een keer.