Over Nachten van de Geschiedenis “Trots in Vlaanderen” Vier Passies

10 nov
Zoersel - Zaal Dorpszicht 1 en 2

Nachten van de Geschiedenis “Trots in Vlaanderen” Vier Passies

Vier “gepassioneerde” mensen vertellen over hun beroep, hobby of interesse: een musicus, een schilder, een schrijver, een tekenaar. 

donderdag 10 november 2022 om 20:00 uur

Gezien het succes van vorige keer, nemen we de activiteit “Vier Passies” opnieuw in ons jaarprogramma op.

Vier gepassioneerde inwoners vertellen over hun beroep, hobby of interesse: een musicus, een schilder, een schrijver, een tekenaar.

Marie-Louise Verlinden komt toelichten hoe ze tot het iconenschilderen is gekomen.

Liliane Wilhelm ontdekte in 2014 dat ze talent heeft voor poëzie. “Het ontdekken van een talent is als het vinden van een grote schat in een donkere grot. Het heeft mij een nieuwe wereld geopend waarin ik me ongeremd mijn gang kan gaan. Intussen heb ik twee kinderverhalen geschreven die ongeduldig op een illustrator wachten. Nog heel wat andere verhalen zitten te popelen om het daglicht te zien”, getuigt ze.

Voor pianist Simon Thielens is muziek taal, proza en poëzie. Hij zal fragmenten delen die hem het diepst hebben geraakt. Want of het nu over pophits, kinderliedjes of opera’s gaat, ze stromen allemaal voort uit dezelfde taal: die van de muziek.

Tot slot vertellen leden van aquarelgroep Magenta over hun reizen die ze bijna elke week maken in het zoeken naar het evenwicht tussen licht, kleur en vorm.

Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief € 7,00
Standaard € 10,00

Inschrijven kan bij Katia Pannecoucke via katia.pannecoucke@telenet.be

of 03 383 51 56, maar is niet noodzakelijk.

Labels: Kunst & CultuurOntspanning & OntmoetenTaalBeeldende kunstMuziekLezingRolstoeltoegankelijkActiviteitNachten van de geschiedenis

Academie / Taal

  1. 27 jan t/m 10 feb
    inSint-Niklaas

    Reynaert de vos in de beeldende kunsten

    Het blijft verbazen hoe de middeleeuwse schelm nog steeds inspireert. Rik Van Daele vertelt hoe de sluwe Reynaert opduikt in beeldende ku...
Meer cursussen