Over IEDEREEN GELOOFT

23 mrt
Ganshoren - GC De Zeyp

IEDEREEN GELOOFT

Luk Vanmaercke
Gewezen hoofdredacteur van KERK & leven, is ervan overtuigd dat je voor alles wat in het leven echt van tel is, aangewezen bent op geloven: geloven in de liefde, in de vriendschap, in de goede intenties van mensen, in de toekomst, in de zin van het bestaan, of in het bestaan van een god. Sluitend bewijs voor dat alles valt niet te rapen.

donderdag 23 maart 2023 van 14:00 uur tot 16:00 uur

Luk Vanmaercke,Gewezen hoofdredacteur van KERK & leven, over zijn boek 'Iedereen gelooft'.

Luk Vanmaercke is ervan overtuigd dat je voor alles wat in het leven echt van tel is, aangewezen bent op geloven: geloven in de liefde, in de vriendschap, in de goede intenties van mensen, in de toekomst, in de zin van het bestaan, of in het bestaan van een god. Sluitend bewijs voor dat alles valt niet te rapen. 

Geloven en zeker weten gaan niet samen. Daarom is geloven zoveel moeilijker dan weten. En daarom botst geloven met een tijdsgeest die zo graag de illusie van zekerheden koestert. ‘Iedereen gelooft’ is een boek (uitgegeven bij Halewijn) voor wie voorbij die illusie durft te kijken. Het is geschreven voor gelovigen en ongelovigen, voor vurig overtuigden en voorzichtige twijfelaars, voor vrije geesten en eeuwige piekeraars. Het wil niemand bekeren, maar iedereen aan het denken zetten.

'Geloven of niet geloven', dat is een van de meest fascinerende vragen die een mens zich kan stellen. Het antwoord kan levensbepalend zijn. Precies daarom is het ontgoochelend dat zo weinig mensen zich die vraag durven te stellen.’

Prijzen

Waar: GC De Zeyp, Zeypstraat 47, 1083 Ganshoren
Tickets: vrije bijdrage
Aanmelden gewenst bij: Pastoor Johan Dobbelaere,       dobbelaere.johan@gmail.com, gsm 0477 77 79 27

Labels: EngagementReligie & ZingevingDiversiteitZingevingLezingNederlands | vaardige gebruiker C1/C2RolstoeltoegankelijkSociaal tariefActiviteitWereldBoekenauteurslezingkerkreligie