Over 'Rouwen in Vertrouwen' door Uus Knops

08 dec
Vosselaar - de Moer

'Rouwen in Vertrouwen' door Uus Knops

Uus Knops, geboren en getogen in Vosselaar, is psychiater en psychotherapeut. Maar haar liefde voor woorden en verhalen komt de laatste jaren prominenter tot uiting in haar lezingen en literair werk. Ze is intussen een veel gevraagd spreker over “rouwcultuur”.

Waar?          de Moer, Sint-Jozefstraat 45, 2350 Vosselaar

Om 20.00 uur (deuren open vanaf 19.30 uur)

donderdag 8 december 2022 om 20:00 uur

Een quote van Uus Knops: “Uiteindelijk is dat wat ik als psychiater doe: woorden geven aan iets waar geen woorden voor bestaan. Zoals het stof zich in een hoekje van de kamer ophoopt, ga ik in mijn brein op zoek naar de plekken waar de ideeën zich ophopen. Als ik die vind, kan ik tot beelden komen, tot metaforen die een situatie beter kunnen belichten.”  

Ze debuteerde in 2018 met Casper – een rouwboek, waarin ze de zoektocht naar haar vermiste broer beschrijft, en ook de zoektocht die elk rouwproces is. Ze maakte een doos Troostkaarten met citaten uit haar boek. In 2021 verschenen dan Op afstand nabij en ook Een klein afscheid over afscheid nemen van mensen die er wel nog zijn, samen geschreven met Joris Hessels. Behalve via woorden, draagt ze nog op een andere manier bij aan een gestage omwenteling in onze rouwcultuur. Zo ontwierp ze samen met Veronique Sneyaert een trOostjuweel. Ze is bezielster van de “Onumenten”, cirkelvormige gedenkplekken in de open lucht die op verschillende plaatsen in heel het land zullen aangelegd worden, telkenmale kunstwerken ontworpen door Bas Smets, en uitnodigend om meer in de openheid te rouwen en te gedenken (www.onumenten.org). 

U kan de boeken en kaarten van Uus aankopen op haar website (www.uusknops.be). Bij vermelding van “lezing Vosselaar” zal Uus ze meebrengen naar deze lezing en worden verzendkosten uitgespaard.

Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief € 8,00
Standaard € 11,00

Prijs?            Standaard € 11 – Leden van Davidsfonds € 8

Tickets?       Kaarten bestellen op: www.wicket.be/davidsfonds-vosselaar.  (vanaf 15 oktober). De tickets worden na betaling per email toegestuurd.
Mensen die niet over die mogelijkheid beschikken kunnen bellen op 0479951063 (Leo Suls) of mail sturen naar:  suls.l@belgacom.net
Let op: aantal plaatsen is beperkt.

 Verantwoordelijke voor kaartenverkoop en/of de verantwoordelijke waar men meer inlichtingen kan bekomen is Leo Suls . gsm 0479951063 / email suls.l@belgacom.net

Labels: Mens & MaatschappijReligie & ZingevingFilosofieZingevingLezing1 sessieActiviteit