Over Bezoek aan de imker & wandeling in St-Denijs Boekel

03 aug

Bezoek aan de imker & wandeling in St-Denijs Boekel

Imker Guido Demaertelaere neemt ons mee in de wondere wereld van de honing. We combineren het bezoek aan de imker met een wandeling in St-Denijs-Boekel.

zaterdag 3 augustus 2024 om 14:00 uur

WAT IS EIGENLIJK ECHTE HONING ?

Honing is een natuurlijk bijenproduct en een edel complex-mengsel van 180 componenten en moet onbehandeld zijn volgens het natuurlijk evolutieproces. Honing is ontstaan uit de nectar van de bloemen en zelden uit floëemsap (sapstroom van bomen en bladeren). Dit alles is een samengesteld zoet sap. Bijen voegen daar enzymen bij waardoor deze suikers grotendeels worden omgezet in gezonde enkelvoudige suikers nl fructose en glucose. Vandaar is honing op de eerste plaats een hoogwaardig voedingsmiddel. Deze omgezette suikers worden vlug opgenomen en zijn licht verteerbaar en geven een energie boost. enz.

Naast bovenstaande weetjes krijg je van Guido ook het antwoord op vragen zoals: "Welke WONDEREN doet het bijenproduct "PROPOLIS"?" en " Wat is de GEHEIMZINNIGE KRACHT van KONINGINNENBRIJ?"

Bij de wandeling in en rond St-Denijs Boekel staan we even stil bij de Sint-Martgarethakapel in Wijlegem, een gehucht in Sint-Blasius Boekel, deelgemeente van Zwalm. Deze is sinds 2016 gerestaureerd en kreeg sindsdien een herbestemming.

We gaan ook langd de door weer en wind prijkende, imposante Vinkemolen langs de Franskouter als getuige van een rijk molenverleden. De molen stond oorspronkelijk in Oosterzele waar ze voor het eerst werd vermeld in 1586 als molen op de Vyncke.

Prijzen

Prijs
€ 20 voor niet-leden
€ 15 voor leden

Locatie
Café De Vliegende Hollander - Boekelbaan 153 - 9630 Sint-Blasius Boekel


RESERVERING NOODZAKELIJK 
via OVERSCHRIJVING op rekening Davidsfonds Brakel-Lierde

BE 81 6528 2151 6324

INFO VOOR INSCHRIJVINGEN
p.davidsfonds@gmail.com

Labels: Ontspanning & Ontmoeten1 sessieActiviteitBezoek met gidsWandelingCultuurregio Vlaamse Ardennen