Over Dzvinha - Oekraïens koor

16 aug

Dzvinha - Oekraïens koor

Op vrijdag 16 augustus om 20 uur geeft het Oekraïense dameskoor Dzvinha een gratis concert in de Sint-Maartenskathedraal te Ieper.

vrijdag 16 augustus 2024 van 20:00 uur tot 22:00 uur
Op vrijdag 16 augustus 2024 is het Oekraïense koor Dzvinha te gast in Ieper. Dit dameskoor uit de stad L'Viv uit het westen van Oekraïne geeft in augustus een aantal concerten in Vlaanderen, Wallonië en Noord-Frankrijk. Op hun tournee kon Vredesstad Ieper niet ontbreken. 
Hun repertoire, hoofdzakelijk volksliederen, maar ook het klassieke werk en hedendaagse muziek is hen niet vreemd,  is zeer uitgebreid en het ensemble sleept zijn publiek mee dankzij de kwaliteit van hun stemmen en de harmonie van de melodieën. De muzikale begeleiding van de bandoera, een snaarinstrument dat ongeveer zestig snaren bevat en van klank heel dicht de harp benadert, geeft dit concert een extra muzikaal accent. 
Het concert is gratis en aan het einde van elk concert kan iedere aanwezige naar eigen appreciatie een vrije bijdrage leveren. Deze giften dienen hoofdzakelijk om humanitaire projecten te financieren en meer bepaald het instituut voor fysisch en mentaal gehandicapte jongens ( van 6 tot 23 jaar) in Rozdil, een klein dorpje op zo ongeveer 50 km van de stad Lviv in het westen van Oekraïne. We hoeven niet uit te leggen dat de noden daar groot zijn.
Het volstaat om uw aanwezigheid te bevestigen per mail: davidsfondsieper@gmail.com.
Labels: Ontspanning & OntmoetenMuziekconcert