Over Virtuele wandeling door Wommelgem

08 nov
Wommelgem - 't Brieleke

Virtuele wandeling door Wommelgem

Maak samen met ons een virtuele wandeling doorheen de geschiedenis van het dorp Wommelgem. Een dorp om trots op te zijn. 

dinsdag 8 november 2022 van 19:30 uur tot 22:00 uur

Het dorp van toen - het is voorbij - dit is al wat er bleef voor mij - een "ansicht" en herinneringen  zoals Wim Sonneveld het zo mooi zong.

Samen met de heemkundige kring "De Kaeck" brengen we sfeerbeelden van ons dorp. Aan de hand van foto's van vroeger en nu halen we herinneringen op of maken we kennis met de geschiedenis van ons dorp. Is er veel veranderd?

Een prachtige power-point montage, met hierin nog nooit vertoont beeldmateriaal en aangevuld met hedendaagse foto's die de metamorfose van het dorp naar voorstad in beeld brengen. Je zult versteld staan te zien hoe Wommelgem in die zeventig jaar veranderd is. En waarbij je, je gerust mag afvragen of deze verandering niet te snel gaat? En wat gebeurt er met de in onze ogen mooie gebouwen? En mag je als Wommelgemnaar trots zijn op deze verandering...?

Herman Meeus vergezelt u op de wandeling en weet hier en daar wel wat te vertellen over enkele markante plaatsen. Interessante verhalen die jongeren onder ons Wommelgem beter doen kennen en bij ouderen gewis mooie herinneringen oproepen.

Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief € 10,00
Standaard € 12,00

Voor meer info: francis.pauwels@skynet.be / 0485 62 25 84 of smits.lies@hotmail.com / 0473 34 48 82.

Labels: Geschiedenis & ErfgoedOntspanning & OntmoetenLezing1 sessieRolstoeltoegankelijkNachten van de geschiedenisLokaal