Over OP DE KOFFIE MET LEEN VERHAERT

15 feb
Ganshoren - GC De Zeyp

OP DE KOFFIE MET LEEN VERHAERT

Vanuit verwondering over wat haar plots overkwam, schreef Leen Verhaert haar verhaal rond een acute psychose en hulpverlening neer in haar boek ‘Zintuig verzint’. Na de lezing over psychose gaan we met haar in dialoog.

donderdag 15 februari 2024 van 19:00 uur tot 21:00 uur

Boek-Zintuig-verzint_Psyhosenet-nlVanuit verwondering over wat haar plots overkwam, schreef Leen Verhaert haar verhaal rond een acute psychose en hulpverlening neer in haar boek ‘Zintuig verzint’. Zeventien dagen lang was ze psychotisch, en in haar boek gaat Leen uitvoerig in gesprek met Psychose. Ze leren elkaar kennen, ze tasten af, ze discussiëren en durven overleggen. Ze strijden, ze dagen elkaar uit en soms werken ze onverwacht samen. Langzaamaan krijgt Psychose als het ware een gestalte. En ook hoop! Want het keerpunt is geen momentopname, maar een proces. Woorden, zinnen en taal helpen Leen bij haar zoektocht naar een nieuwe identiteit.

Leen ziet het als haar missie en uitdaging om drie partijen, cliënt, hulpverlener en familie samen te brengen op een gelijkwaardige manier, elk vanuit hun eigen expertise. Een missie die mooi aansluit bij de missie van Similes. Leen is coördinator van PsychoseNet België.

Na de lezing gaan we in dialoog met elkaar.

Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief € 5,00
Paspartoe tegen kansentarief € 2,00
Standaard € 6,00

Als lid van Davidsfonds geniet je van een verminderd tarief en kan je ter plaatse je bijdrage cash betalen. De plaatsen zijn beperkt en je moet wel reserveren - per telefoon (02 422 00 11) of per e-mail naar dezeyp@vgc.be

Labels: Mens & MaatschappijZingevingLezingNederlands | zelfstandige gebruiker B1/B2RolstoeltoegankelijkSociaal tariefActiviteitCultuurregio Brusselactualiteit