Over Vier miljard jaar aarde

04-25 mrt
Diksmuide - Zaal Horizon

Vier miljard jaar aarde

Een cursus van Davidsfonds Academie over continenten, klimaten en levensvormen

Noël Vandenberghe brengt het verhaal van de aarde, een dynamische planeet met aardbevingen en vulkaanuitbarstingen, wisselende zeespiegels, verschuivende continenten en nieuwe gebergten.

Startdatum: maandag 4 maart 2024

Onze planeet ontstond meer dan vier miljard jaar geleden, in een heelal dat nog veel ouder was. Sindsdien is de aarde een dynamische planeet gebleven met aardbevingen en vulkaanuitbarstingen, wisselende zeespiegels, verschuivende continenten en nieuwe gebergten. Ook het klimaat schommelde heel sterk doorheen die miljarden jaren. En het leven dat zich al snel na het ontstaan van de planeet ontwikkelde, evolueerde mee onder invloed van de steeds wijzigende omstandigheden.

De aarde functioneert als een gigantisch systeem waarin alles samenhangt. Maar wat is de invloed van de mensen op hun planeet? Noël Vandenberghe, autoriteit op het gebied van de geschiedenis van de aarde, doet de verwondering-wekkende geschiedenis die leidde naar de huidige mensenwereld haarfijn uit de doeken.

i.s.m. Davidsfonds Academie

De lessen vinden plaats op 4, 11, 18 en 25 maart 2024, telkens van 14 tot 16 uur.

Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief € 64,00
Standaard € 79,00

Info: 016 31 06 70 (Davidsfonds Academie)

Inschrijven kan via deze link.

Labels: Mens & MaatschappijWetenschap & techniekCursus4 sessiesBasiscursusActiviteitWereldwetenschapCultuurregio Westhoekgeologiemens en maatschappijaarde